2016426.jpg

Reggel hétre mentem. A hetedikesekkel folytattuk a csoportmunkát. Tovább gyűrűztek az előz nap érzelmei. Lenyomott indulatok kerültek a felszínre. Azt kellene megtanulni, hogy szétválasszuk a szakmai kérdéseket az egyéni indulatainktól, sebeinktől. Minden vitának a munkahelyen csak arról lenne szabad szólnia, hogy az adott cselekvés. történés, szöveg közelebb visz a pedagógiai céljaink megvalósításához vagy eltávolít attól. Persze ennek alapfeltétele, hogy valós intézményi célokat határozzunk meg, nem csak formálisan odaírjunk valamit. Mert amíg ezt nincs, addig vége-hossza nem lesz a huzakodásnak. Amíg emberek (pláne ne pártok!!) érdekei, véleménye mellé állunk és nem az őszintén és igényesen megfogalmazott közös célok mellé, addig a saját jóllétünk sírásói vagyunk.

Tudom, hogy én sok vagyok sokaknak, és ezért sokk is. Ötvenhét évesen az ember már megérti ezt. De akkor is ha még csak novemberben lesz ötvenhét.

Szerző: empszi  2016.04.27. 08:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr978666518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása