Ma van az első munkanap az aktív blogolásom óta. Az időbeosztás most vizsgázik.

Nem tudom, mi vár rám a munkahelyemen. Fura álmom volt. A legutóbb nyugdíjba ment két „nagyöreg” kolléganő volt bent megint. Veszélyekre figyelmeztettek. Ők általában tudták, honnan fúj a szél. Valami aláírásgyűjtési akció is volt, meg egy olyan titkot súgott az egyik,  hogy valami készül ellenem, és vigyázzak. Na, erre varrjak gombot!?

De a hajnal gyönyörű. Csodálatosan látszik a hegyem. Összegyűjtök minden erőforrást. Az állatok is nagyon aktívak a közeli erdőben. Nagy a hangoskodás. Tudjátok, hogy annak az aranyos őzikének milyen ronda a hangja?

Szerző: empszi  2007.05.29. 05:57 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr965913816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S 2007.05.29. 20:18:32

Mivel tudom, hogy mi a munkahelyi pályád története, nem csodálkozom ezen az álmon. Szerintem nem ellened, hanem az iskolád ellen, a falu ellen, minden falu ellen nem készül hanem folyik valami kormányoktól is független merénylet.

M 2007.05.30. 06:10:31

Ma kompenciamérés. Ez is jó lesz nekik valamire. De hol vannak ebben a folyamatban a gyerekek? Itt csak átlag van, gyerek nincs. Az átlag fiktív dolog. Valójában csak gyerekek vannak. Saját élettel, saját bánattal saját örömmel. Ők - egyenként... "A "Sanyika, "a" Kriszti, Szilveszter, a kicsi Viola, Zsolti, Niki, Ákos, Norbi, Evelin, Nonó.. Ó, nem sorolhatom fel őket itt egyenként! De ez valójában senkit nem érdekel azok közül, akik érdemben tehetnének valamit. . Azt mondják, kellenek áldozatok, hogy az átlagnak jobb legyen. Lehet, hogy jobb lesz (anyagilag?, nagyon sokára?...) - az átlagnak(???), de nem mindegy az már az áldozatoknak? Ezek szomorú dolgok, de nem akarok itt keseregni. Azzal semmire sem megyünk., csak másokat is elszomorítok... Azért is csak kommentben írok erről, és nem postban...

S 2007.05.30. 14:02:11

Ma kompetenciamérés volt. Nem akarom védeni, de egészen más a baj vele. Az, hogy nem azt méri, amit tanítanak. Az átlagokat viszont nem számtani középben értelnezi, pont amiatt, amit írtál: az alja zárkózhasson fel. Más vonatkozásban tökéletesen egyetértek.

Csillagvihar 2007.05.30. 20:40:07

Kompetenciamérés. A gyerek alig aludt és ma azzal jött, h "jajj, anya "itt" meg "ott" szerintem nagyon elszúrtam." Mondtam, h engem nem érdekel, mert egyébként jót mutattál egész évben. Nekem ezt jelenti: a stresszt és a nyugtatást.

M 2007.05.30. 20:57:39

Hát ezen tényleg nem érdemes görcsölni. Ez elvileg nem számít bele semmilyen minősítésébe a gyereknek (személy szerint). Ezzel inkább az iskolák versenyeznek. Bár nem ez kellene, hogy a cél legyen, hanem a visszajelzés, hogy hol kell a tanárnak jobban csinálni. Én tanárként görcsöltem, hogy mit tudnak kihozni magukból szegény gyerekek. A 4., 6.-nak biztos, hogy nagyon megterhelő lehetett. Még a 8.-osknak sem kevés. Jó, a 10.-es már kell, hogy bírjon ennyit egyszerre...

elinore 2007.06.12. 06:31:02

Jééé! Ma lesz az első aktív munkanapom az új munkahelyemen és én is kíváncsi vagyok, mennyit is tudok majd itt lógni?;)
süti beállítások módosítása