Nektek milyen tapasztalataitok vannak erről?

Írjátok le kommnetben! 

Miért érdemes erről beszélni?

 

Valóban éri negatív megkülönböztetés a túlsúlyos embereket, vagy csak nekem vannak rossz tapasztalataim? Fájdalmasabb a gyerekkora egy duci kisgyereknek, vagy ezt is csak a túlrézékeny lelkem látja így? És mit él át egy túlsúlyos kamasz?

Miért foglalkoznak egyáltalán annyit és annyian a fogyókúra kérdésével? Persze, jó üzlet ez sokaknak, de ennél azért jóval összetettebb a kérdés, és a válasz sem könnyű rá. Tény, hogy egyre több a túlsúlyos ember. A túlsúlyos állapotnak életünk két területén van központi szerepe. Az első az egészség. A túlsúly következménye és oka is lehet egyszerre egészségünk megrendülésének. Nagyon különböző gondok miatt szedünk össze felesleges kilókat, és a túlsúly növeli az esélyét újabb problémák kialakulásának is. Ha nehéz a testünk, megterheli az izületeinket, nehezíti a szív munkáját, és még számtalan közismert gondot okoz a testünk egészségben. Emellett azonban még egy jelentős területét befolyásolják életünknek a fölös kilók: a társadalmi kapcsolatainkat, megítélésünket embertársaink körében. Csak aki volt ebben a helyzetben, az tudja igazán, hogy hogyan és mennyire nehezíti meg a súlyfelesleg gazdája életét. Fájdalmas tény, hogy sok lelki sérülés forrása lehet ez elsősorban gyermekek és nők körében. Mindezek ismeretében mindenki maga döntse el, hogy ez a téma csupán egy-e azok közül, melyeket ma divattémáknak tartanak, vagy sokkal súlyosabb, mélyebb összefüggésekkel rendelkező problémával állunk-e szemben.

(folyt. köv)


Szerző: empszi  2007.06.22. 14:44 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr535913790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2007.06.22. 19:18:17

Nem hiába mondjuk, hogy: "ételed az életed". %wink%

2007.06.23. 07:14:11

Margit, ez nagyon fontos mondat. De azt hiszem, mivel annyira ismert, nem vesszük eléggé komolyan. Sokszor nagyon lényeges dolgok mellett megyünk el csukott szemmel... Ebben a sorozatban, melynek ez a bejegyzés az első "lépése" több ilyen is lesz, ami ismert dolog ugyan, mondjuk is lépten nyomon, csak nem vesszük komolyan, pedig döntő fonotsságú lenne... Talán majd most, hogy itt több szem többet lát...:)

2007.06.23. 07:15:04

No, most veszem észre, hogy a gép nem írta oda az előbb, hogy én mondam a fentieket, én: M

M 2007.06.23. 07:17:27

No, mi van? Ismeretlen lettem a saját házamban? Másodszor sem írta oda a gép, hogy én vagyok, én, M! No, tegyünk még egy próbát! S ha megint nem lesz ott a nevem, akkor mi van ilyenkor????

M 2007.06.23. 07:18:37

Nnna, "helyre állt a világ rendje"! (Remélem!)

Tulipán 2007.06.25. 09:33:32

:) Hála isten engem sose értek komoly atrocitások az életben még, de az is lehet hogy csak kellett volna egy kevés, hogy előbb észbekapjam magam hogy ez nem mehet így tovább, és ne fajuljon el így a helyzet.

skyppy 2007.06.26. 07:13:51

..késve olvaslak,de vannak gondolataim..::-))),leírom....az én gyerek koromban nme kapott központi szerepet a súly,mint olyan,egyszerűen nem volt időm ezen gondolkodni,egész nap kinnt voltam a friss levegőn és bármit ehettem lemozogtam,kertes házban mindig volt,van munka,és amúgy is kisebb gondom is nagyobb volt ettől....:-)))))...úgy látom,hogy mostanában nem kap elég helyet a torna, a mozgás,elcsúszott valamiféle státusz-szimbólum felé(milyen edzés program, melyik edzőterem...stb)és pont most olvastam,hogy éppen a szülők azok felmentetik a gyereket a torna óra alól"kímélve" őket...de mitől is???........szóval kevés mozgás.....és ha a gyerek előtt nincs szülői példa akkor nincs mit utánozni sem....

M 2007.06.26. 07:33:18

Igen, az én tapasztalataim szerint is teljesen igazad van. Megfelelő mozgás nélkül nincs egészséges test, ideális súly, jó közérzet. ... Mindenből lehet státuszszimbólumot csinálni, csak kérdés, hogy érdemes-e. Elég vastag önbecsapás, ha alaki azt hiszi, hogy a pénz elég...
süti beállítások módosítása