Para-grafus

Ez igaz, hogy itt az M Club, meg pszichowellness, és mindenféle „világmegváltó nagyszerűség”, de nekem néha azért nagyon hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi, de nem is pszicho meg nem is wellness, sőt még nem is Club, de talán még nem is M hangulatom, gondolatom, érzésem van. Aztán itt a sablon alján van egy mondat: „Ez itt az én blogom, amibe azt írok, amit akarok!” No, hát ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy, ha erre van késztetésem, hát írok én ide mindet.

Most például azt, hogy nem tudom, hogy ez valami sajátos nyavalyám-e nekem, vagy mással is előfordul, hogy ha hoz a postás egy hivatalos levelet, az első, amit érzek, hogy kitör a frász. Aztán persze, az is előfordulhat, hogy se fizetni nem kell, se befáradni semmilyen hivatalba, de még telefonon sem kell ügyet intézni, mint ahogy ez a mai levél nyomán megtörtént, de ezzel együtt is csak lassan oszlott el a szürke fátyol a napomról a tértivevény után.

Szerző: empszi  2007.07.03. 20:34 13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr825913776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica 2007.07.03. 21:20:22

Engem a tértis levelektől az idegbaj kap el. Á, nem azért, hogy mit kell elintézni, befizetni, stb. Hanem a tortúra, amíg átvehetem (inkább nem).

szonika 2007.07.03. 21:39:47

engem is mindig elfog a rossz érzés... mondjuk engem a becsöngető-telefonáló mindenféle ügyfélszokásokat mérő, kedvezményeket kínáló akármik is rossz érzéssel töltenek el.

Hevér Erzsébet 2007.07.03. 21:40:03

Azt hiszem ezzel mindannyian hasonlóképpen vagyunk. Mert kiszolgáltatottak vagyunk, a demokrácia csak vékony lepel, valójában alig lehet a garantált jogokat is érvényesíteni. Az ember sose tudhatja, milyen hivatal packázik vele éppen egy ilyen levéllel.

ametiszt 2007.07.03. 22:25:09

persze hogy írj...ezért van a blog... a hivatal packázik...azt hiszi,azért van... ma velem is és tört a frász...tértivevényesen tört a frász... a gázosok...hogy az április.májusi számla nincs befizetve...tudom,hogy minden számla be van fizetve,ez is...előveszem a csekket,rajta a fizetés dátuma...időben,csúszás nélkül történt... no! akkor bátran felhívom őket...közlik,hogy vegyem komolyan,nincs befizetve ezért holnap után jön a szerelő és kikapcsolja a gázt... hát...mondom én,itt a csekk,befizetve...rajta dátum,száma a csekknek...tán bediktálnám,ha megtetszenengemetishallgatni... na mongya! elrebegtem... utánanéz...nahát! télleg be van fizetve... én meg elnézést kérek! és megkérem,sziveskedjék tájékoztatni a szerelőt,hogy ne fáradjon ide feleslegesen... az nem az ő dóga! de nem ám! úgyhogy holnap befizetett csekkel,és légpuskával felszerelkezve várom a leszerelőt... ma ennyi volt minden az adrenalinszintem emelése érdekében... :-) jóóóó volt :-)

M 2007.07.03. 22:40:25

Óh, Ametiszt! Ez durva! Némileg hasonló élményem, hogy a múltkor itt szó nélkül kötötték ki a kábeltévét, mert szerintük nem volt befizetve. Hát be volt. Aztán azt mondták, hogy " háát, télleg", de hááát akkoó most ingyé visszakötik, s örűjjek.

ametiszt 2007.07.03. 23:02:59

nekünk 5 éve nincs tv...nem is hiányzik...itthon voltunk,amikor kikötötték a tvét a lépcsőházban...nem szóltak,így nem tudtuk megmutatni a befizetett csekket...csak másnap a gyerekek vették észre,hogy nincs tv... telefon...közölték,hogy 2500 ftért kötik vissza...megbeszéltük,hogy amúgy sem nézünk soha tv-t,időnként csak a gyerekek,de nekik sem kell...nem köttetjük vissza sem pénzért sem ingyen...nem kell... a szolgáltató felbontotta velünk a szerződést,hivatalosan sincs tv a lakásban a tv készüléken azóta csak dvd-t nézünk... eltelt 5 év...és idén tavasszal kaptunk a bíróságról egy papírt,hogy fizessük be az elmúlt 5 év tv díjját :-)mert van tv a lakásban... na akkora cirkuszt csináltunk,amekkorát még soha...megmutattuk a papírt,hogy hivatalosan nincs tv,nem is kellett díjjat fizetnünk...akkor most mit követelnek rajtunk ráadásul így??? nem kértek még csak elnézést sem...

klikk 2007.07.03. 23:10:05

Engem is kitör. Nagyon!

skyppy 2007.07.04. 04:46:03

..én nem félek a postásoktól..de a hivatal packázásai..nos,már kb 3 hete hiteget a gondnok,hogy jönnek a gáz szerelők,legyünk itthon..az adott napon sehova nem megyek,a családom se,mert ugye pestiek lévén akármikor nem jönnek...olyannyira nem,hogy még akkor se,amikor igérték...csak egy ujabb időpontot löknek oda....a legutolsó éppen a tegnapi volt,hogy legyünk itthon 10-13-ig...persze nem jöttek,de már új időpontot sem adtak....röhej az egész....

Manólány 2007.07.04. 07:07:20

Szia szép napot. 8 levél várt mikor hazajöttem. 3db csak jelzésértékű 4db intézkedős 1db asztalborógatós:) ( Majdnem sikerült is ráborítanom tegnap az asztalt.)

Alessia 2007.07.04. 08:50:07

Igen. Én is. Utálom. De a tértivevénynél még jobban a kisebbségi késélezőst, aki már nyomná befelé a kaput - ami szerencsére éppen akkor zárva -, hogy jön élezni, mert higyjem én csak el, hogy arra minden háztartásban szükség van, kezicsókolom... Nnna, akkor azér' inkább két tértivevény... Egyébként engem meg állandóan az internet lekapcsolással fenyegetnek, ha egy csekket már két nappal késve küldök be, "felszólító levél" jön, mintha valami bűnöző lennék.... Naja, ha lekötnének a netről, biztos gyilkolásznék is..... :D :D

Lazac 2007.07.04. 10:10:35

Én is ilyen vagyok, frászkitörős....valahol ezt nevelték belénk sztem...máskülönben miért lennénk ilyenek? Szép napot M!

Vica 2007.07.04. 19:37:02

Egyszer én is ráfáztam, hogy nem törődtem a tértis levéllel. Esetemben a probléma az, hogy az itthon lévő anyukám idős, nem nagyon hallja a csengőt, legalábbis nem figyeli. De ha mégis, a postás nem várja meg, amíg kikászálódik a kapuhoz, így csak az értesítést lelem a ládában. Namármost, a napi munka meg a 3 órai utazás+ még bevásárlás után még el kéne rohannom a postára a levélért. Csakhogy az messze van, oda-vissza van 6-7 km, és gyalog kell menni városunk speciális közlekedési helyzete/szerkezete miatt. Ráadásul a postaépület kicsi, levegőtlen, nem ekkora forgalomra méretezték, 20 embernél több nemigen fér el, a sorok esténként az utcára nyúlnak ki, mert akkortájt van a hivatali levélfeladás ideje is, naná. Ezért ha nem nagyon muszáj, nem kísérelem meg átvenni a leveleket, úgyis mindig tudom azért, ha valamelyik számlával elcsúsztam. És szerencsére több "hivatal" áttért már a sima leveles értesítőkre. Na szóval a ráfázás. Tavaly a Nyugdíjfolyósító felfüggesztette a nyögdíjam átutalását, mivel a kiküldött nyugdíjasigazolványt nem vettem át, gondolták, biztos feldobtam a bakancsot, szerintem. Hisz a pénz folyószámlára jön. Ezért azért érdekes, elvégre a népességnyilvántartótól is megtudhatnák, ha beadtam kulcsot, nem? De persze én a megszüntetésről szóló határozatot se vettem át (az is tértis volt), aztán a következő hónapban csak lestem, milyen kevés pénz van a számlámon, csak a fizetésem. Akkor néztem meg a számlakivonatot, és bementem a hivatalba, hogy mi van, miért nem utaltak? Szerencsére az ügyintéző nagyon segítőkész volt, és bár pont nem az én nyugdíjkifizetésem időszaka volt, így elvileg várnom kellett volna még egy hónapot, elintézte, hogy még aznap átutalják az elmaradt és az aktuális pénzt is, talán 2 nap múlva meg is jelent a számlámon.

M 2007.07.04. 21:08:05

Na, ezek után már kezdem hinni, hogy nem páratlan dolog a hivataloslevélfrászom!
süti beállítások módosítása