Mit lehet erre mondani? 

 

Keressük meg a titok nyitját!

 

Miért KELL ennünk sok esetben akkor is, ha valójában nem is vagyunk éhesek. Miért olyan szörnyű, ha ilyenkor akadályoz bennünket valaki vagy valami?

 

Elkezdtem a polcaimon sorakozó fogyókúrás könyveimet figyelmesen olvasni, hátha fény derül a titokra. Kikértem mindazok tanácsát, akiről azt reméltem, tudnak valamit a dologról. Rá kellett jönnöm, hogy nagyon szélsőséges vélemények léteznek fogyókúrás témában. Az egyik szélen azok a gondolatok állnak, hogy nagyon egyszerű dolog ez a túlsúly. Arról van szó csupán, hogy több kalória kerül a szervezetbe, mint amennyire szükség van. Az a megoldás, hogy kevesebbet kell enni, többet kell mozogni, s máris helyre áll a világ rendje. Hát ez valóban nagyon egyszerű. Vetekszik azzal a tanáccsal, miszerint a hosszú élet titka, hogy nem szabad abbahagyni a lélegzést. A másik irányzat szerint, ha megszűnnek a problémáink, rendeződnek evési szokásaink is. Hát ez így rendben is lenne, s hihető is, bár az előbbi sem kevésbé, de azért felvetődik a kérdés, mégis hogyan működtessük ezt a hétköznapokban. Ahogy teltek a napok - és mert nagyon akartam - sikerült betartanom a szigorú étkezési időket. Lassan enyhült az a furcsa szorongás, hogy hogyan is bírom ki a következő evésidőig. Elkezdtem egyre jobban figyelni magam. Azt, hogy milyen helyzetekben jut eszembe, hogy ennem kellene valamit. Hát bizony ezek a késztetések nem voltak kapcsolatban a fizikai éhséggel. Egy felzaklató telefonhívás után, egy-egy megoldhatatlannak tűnő probléma felmerültével máris a konyhában találtam magam. De az önként vállalt szigorú szabályom az evéstől az utolsó pillanatban mindig visszafordított. (Ha olykor úgy érezzük, hogy nem tudjuk véghezvinni valamelyik fontosnak tűnő elhatározásunkat, akkor vizsgáljuk meg, hogy valóban fontos-e az számunkra, s ha igen, akkor egy kicsit jobban kell akarni, s menni fog!)

Szerző: empszi  2007.07.15. 16:09 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr345913756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klikk 2007.07.15. 16:23:46

Nem szoktam enni, ha felzaklatnak. Nem is tudnék. Ilyenkor jön a cigi. Az se jobb. Sőt! Mennyi mindenben szabhatnék még korlátokat magamnak. Bár, ha belegondolok... Csak ezt a kettőt. %lol%

szonika 2007.07.15. 17:37:26

Az evés pótcselekvésnek is ideális. Például ha vizsgákra kéne tanulni, akkor én folyamatosan ennék :D

Rosslyn 2007.07.15. 23:02:54

Igen, minden így igaz. Az már fél siker, ha átlátja az ember, hogy mi a cselekedetének a kiindulópontja. És akkor már csak egyszerű akaraterő? Nekem nem megy egykönnyen mindig, hiába tudom, hogy nem az éhség miatt eszem. Meg kellene tanulni valamivel helyettesíteni, vagy máshol levezetni a feszültséget...

S (Antal) 2007.07.15. 23:15:26

Betty! Rákattintasz az eddig x hozzászólás szövegre, (nálam a Komment: x-re), és mindenféle regisztráció nélkül írhatsz. Én megtiszteltetésnek venném! Szerintem Gyöngyi is.

Charma 2007.07.15. 23:16:22

én is a cigivel vagyok pont igy és hiába tudom, hogy akkor gyújtok rá, ha várnom kell,vagy ideges vagyok,vagy unatkozom, vagy nem vagyok elég magabiztos, ez még nem segit....:(

S (Antal) 2007.07.15. 23:21:43

De hülye vagyok, ahhoz, hogy Betty elolvassa itt az üzenetemet, előbb azt kellene tennie, amit itt leírtam! Bocs a többiektől, elküldöm neki emilben.

M 2007.07.16. 06:41:02

Igen, a dohányzás megint egy külön nagy fejezet lehetne. Én is dohányoztam sok évig. Nem is szoktam le a cigiről, de nem gyújtottam rá tizenkét éve. (És ezután sem kívánom megtenni.) Arra viszont most hirtelen nem emlékszem, hogy hogyan is viszonyult nálam egymáshoz a rágyújtás és az evés meg a stressz. De majd gondolkodom rajta.
süti beállítások módosítása