Szükségem lett volna egy ceruzára, nem találtam a Rotringomat, de találtam egy hagyományos ceruzát. Nem volt elég hegyes, és hegyezőm sincs itthon. Fogtam hát egy konyhakést, és kihegyezetem. Igyekeztem, úgy faragni, ahogy annak idején Apám szokta, hogy hosszú legyen a hegye, s így hosszú a fán megfaragott rész is. Anyám egész más formájúra hegyezi a ceruzát !Hál' Istennek, ez még jelen idő...)

Számtalan ilyen apró nyomot hagyunk magunk után. Nagyon sok kézírásra is emlékszem… Bár egyre több a hegyező, a Rotring és a szövegszerkesztő…

Szerző: empszi  2007.07.21. 12:28 29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr395913745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.07.21. 16:54:42

Jó a kézírás édes barátném, de a stílus se kutya! Van még mire emlékezni.

M 2007.07.21. 16:59:34

Ha itt vagy még, mondd, ki vagy! Tudod, a kíváncsiságom...!

2007.07.21. 18:24:42

Inkább azt mondom, hogy a kelleténél kicsit több "..." van ezekben a szövegekben. Tudod, a stílus...

M 2007.07.21. 19:18:28

Ki szerint van több?

2007.07.21. 21:06:21

Szerintem, édes Gyöngyi. Kicsit olyan titokzatoskodóak az utóbbi bejegyzések. A titokzatos "L", meg a felfedezendő kincsek. Nekem jobban tetszene konkrétabban, tárgyszerűbben. Hogy ki vagyok? Hát a nénikéd.

SzB 2007.07.21. 23:33:53

igen, én is rengetegszer faragtam így kiskoromban a ceruzát, és ha tehetem, ma is inkább hagyományosat használok rotring helyett - főleg, mert sokszor elkalandozok és rajzoláshoz sokkal jobb a fa ceruza, amit kedvemre hegyezek és élesítgetek. pont a múlt héten dobtam ki.. gyűjtöttem régebben a szíes ceruzákból lehulló.. nem a forgácsot, hanem azt, ami már a hegyből van, azt a kis törmeléket. nagyon szép színkavalkádot lehetett összehozni belőle. már sajnálom...

szepy 2007.07.22. 07:15:05

Jó reggelt Kedves M! Legyen szép napod. Pussz.

Hevér Erzsébet 2007.07.22. 08:21:14

Bár egyre több a hegyező, a Rotring és a szövegszerkesztő… Ami nélkül blogolni se lehetne. A dolgok jönnek és mennek is, drága barátaim. Mindazonáltal nem vitás, hogy a fa ceruza sokkal kellemesebb, mint a Rotring. Jó napot kívánok mindenkinek.

M 2007.07.22. 09:53:01

Kedves Nénikém! Mondhatnám, hogy a titok az élet sója, meg egyéb baromságokat, de lehet, hogy csak kihagytál egy-két bejegyzést.

M 2007.07.22. 09:57:38

SzB. Jó, hogy megírtam ezt a látszólag semmitmondó ceruzás bejegyzést. Így legalább megtudtam, hogy itt voltál. És ha szeretnéd, lesz új színkavalkádod is. Minden élmény, tapasztalt jó lehet valamire...

M 2007.07.22. 10:07:02

Szia Erzsébet! No, nekem aztán nem lenne jogom visszasírni a szövegszerkesztőtlen, rotringtalan kort. Hiszen jószerivel még a vécére is szövegszerkesztővel megyek. Csak a ceruzahegyezésről Apám jutott eszembe (aki már kilencedik éve a temetőben lakik), s egy kicsit elszorult a szívem. És mivel "ez az én blogom, és azt írok bele, amit akarok" (lásd az oldal alján lévő szöveget - bár lehet, hogy nem szószerinti az idézet, és így az idézőjle sem lenne talán jogos), akár még szívlazító ceruzás, rotringos, szövegszerkesztős bejegyzéseket is írhatok.

M 2007.07.22. 10:11:02

Szepy! A jókívánságod visszahozott a megfelelő hangulatba. Köszönöm! Néha nagy szavakat akarunk mondani, s csak üres locsogás lesz, és néha meg a szív legeszerűbb szava segít! :)

ametiszt 2007.07.22. 10:18:50

M! a névtelenekkel és a blog nélküli beírókkal egyátalán ne foglalkozz! egyszerűen ne vedd figyelembe! idegen,aki idejön,és beszól,mert őt ez boldogítja...de te nem láthatod a blogját,a gondolatait...ő nem írja le az érzéseit,a hangulatait... az ismeretlenség álarca mögül bátran leírnak mindent...beteg dolog...nem ér annyit,hogy kizökkenj a nyugalmadból! ölellek

szepy 2007.07.22. 10:30:31

*Bólogat, és nagyadag ölelést küld* :-)

2007.07.22. 14:51:11

Kedves Ametiszt, emlékeztetnélek, hogy M kifejezetten felszólította olvasóit arra, hogy regisztrálás nélkül is, de mondják el a véleményüket. Eredetileg egy blog nem csak az egymás blogjában vájkálók területe, de legyen ahogy akarjátok. További jó blogolást. És azért se írok nevet.

Vica 2007.07.22. 14:57:43

Naaa, aki nem blogol, az már szóra sem érdemes? Tudod, lehet annak is ezer oka, ha az ember nem tárulkozik ki. Még az is lehet, úgy gondolja vele nem történik semmi említésre érdemes. Vagy éppenséggel olyan súlyos problémái vannak, hogy azokat képtelenség nyilvánosan tárgyalni, ha viszont nem beszélhet róluk, akkor nem nagyon tudja, miként írjon rendszeresen másról, hogy ne süssenek át a sorain. Annak pedig nincs túl sok értelme, hogy mondjuk heti 1-2 alkalommal beírjon pár sort, azt úgyis csak magának írná.

ametiszt 2007.07.22. 15:53:02

Vica...én egészen másról beszélek :-( nem azt mondtam,hogy aki nem blogol,szóra sem érdemes...csak azt,hogy nem biztos,hogy komolyan kell venni minden beírást az ismeretlenektől... el kell gondolkodni az írás tartalmán...valahogy nem egy súlycsoport ...aki blogol,azt énis megnézhetem,megismerhetem,olvashatom...aki meg nem,az meg valahogy olyan nekem,hogy áll a pálya szélén és bekiabál...de fogalmunk sincs,hogy aki kiabál,ért -e egyátalán ahhoz,amibe bekiabál... vannak nálam is páran,akik nem blogolnak ,mégis rendszeresen olvasnak,időnként írnak...velük az elején emilt váltottunk,és ablogolon kívül más fórumon is beszélünk...ez megint egy másik kategória... de őszintén megmondom,hogy annak így jön,se url,se emil...annak nem érdekel a véleménye... a leggusztustalanabb pedig az,hogy egyesek ezen a módon bántó,sértő és megalázó dolgokat írnak be... kérdezlek...miért érdekeljen? miért kell reagálni rá,ha ő saját magát így minősíti,hogy nem vállalja fel a személyét?

ametiszt 2007.07.22. 15:54:58

annak,aki így jön... bocs

Hevér Erzsébet 2007.07.22. 19:06:18

Kedves Ametiszt, azt hiszem itt valami félreértés van. Ugyanis ha valamit valaki beír egy nyilvános oldalra, azt az olvassa, és ha lehetőség van rá, az szól hozzá, aki akar. Ha zárt körben akartok blogolni, akkor korlátozzátok mind az olvasási, mind a beírási feltételeket. Például úgy, hogy csak az olvashassa, de pláne csak az írhasson bele, akinek ugyancsak van blogja. Ha nincs ilyen korlátozás, akkor ez olyan mintha kitennél egy piaci placcra valamilyen árút és csak az nézhetné meg, aki ugyanazt árulja. Ha valami nem való a nyilvánosság elé, azt nem kell oda kitenni. Tudtommal ti se tesztek ki mindent, magánlevelekben beszélitek meg a magánproblémákat, ami nagyon helyes. De ami itt van, az nyilvános. Egyébként névtelenül is én írtam, új Mozillát kellett nyitnom, nem volt benne a regisztráció és nem siettem megcsinálni. Hát Isten áldjon benneteket, további jó blogolást.

kiezem 2007.07.22. 20:03:24

... khm! bar nincs blogom, az irashoz van néminemu kozom. ezentul is megteszem, h. irok ide - de mas, altalam olvasott "kedvenc" blogokba is –, ha eppen kikivankozik belolem a mondanivalo. es most nagyon ki akar jonni! :) tehat: 1. a blog gazdaja nem mondta, h. csakis a bloggal rendelkezoket engedi kommentelni - még szerencse!! 2. a nevtelensegnek is ezeregy oka lehet (lasd vicat, aki ugyan az eppen aktualis okot leirja, de ha eppen nem veszi eszre, h. nem irta ki a gepe, akkor mar őt is figyelmen kivul kellene hagynia M-nek?), es nem biztos, h. egyertelmuen csak negativumokat irnak az anonimitasban rejtezok. 3. hidd el, ahhoz is kell batorsag, h. valaki tollat ragadjon (azaz bocs, billentyuzethez nyuljon!) es leirja a gondolatait - még ha nevtelenul teszi is ezt! 4. NEM MENTEM FEL a nevtelenul botorsagokat, csunyakat, sértő /banto dolgokat irnak!! DE ez a blog olyan szepen indult, annyira izleses es korrekt, h. szeretnem olvasni még sokaig, arrol nem is szolva, h. SZUKSEGEM van ra (Ratok, itt mindannyiotokra), hiszen mintegy 30 kilo a pluszsuly rajtam, es muszaj leadnom! M! ugye, nem leszunk, mi -- blog nelkuliek -- a persona non grata kategoriaba teve? KOSZONOM!

Vica 2007.07.22. 20:35:02

Tudod, Ametiszt, én megértelek, ha ódzkodsz a névtelen ismeretlenektől, és nem blogoló "nevesítettektől", akiket nem lehet mintegy "leellenőrizni" a a saját blogjukon. Épp az elmúlt egy évben néztem végig, hogyan veri szét a kedvenc fórumomat egy (vagy több, nem tudni) ámokfutó, mindig új, meg új köntösbe(nick) bújva, ahányszor csak kidobják onnan, de sokszor csak úgy, egyidejűleg akár több nicken, mintegy önmagát támadv/támogatva éleszti a feszültséget, ugrasztja egymásnak a régi fórumtársakat, üldözi el az ígéretes újakat. Ennek ellenére úgy gondolom, amíg nem ad okot valaki a rosszallásra, amíg a blog gazdája tudja kezelni az esetleges kellemetlenebb jelenségeket, egyformán fontosnak kellene tekinteni blogolót, nevesített és névtelen kommentelőt egyaránt. Hosszabb távon úgyis kiderül, kiben mi lakik.

M 2007.07.22. 20:52:28

No, ne vitázzatok már! :) Persze, hogy mindenki írhat ide! Főként így, hogy - ahogy minden mai megszólaló is - végső soron jót akar. Csak a jó célokhoz különböző utak vezetnek. Aztán meg néha nehezen értjük a másik észjárást. Meg van olyan is, hogy valamit félre értünk, s első látásra hirelen "felmegy a pumpa". Meg érzékenyek is vagyunk sokszor. De hát ez így rendjén is van, hiszen emberek vagyunk. Azt hiszem, az a legjobb, ha mindekiről a jószándékot tételezzük fel, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Már hallottam róla - Ametiszt többet tud erről - hogy vannak rosszándékú beirkálók is, akik valamilyen számomra ismeretlen módon tönkre tudnak tenni blogokat. De hál'Istennek nálam ilyen nincs. Ha majd úgy érzem egy megszólalásról, hogy ártani akar, kirörlöm, mint a szél. Szóval: Persze, hogy írjanak blognélküliek isi. Sőt! Nagyon szertném, ha minél többen jönnének, és szólnának is. Tudom, hogy sokkal többen olvasnak, mint ahányan szólnak. (Nagyon kíváncsi lennek, hogy hány látogatom van, de már órákat elbénáztam, s még nem tudtam feltenni egy számlálót!) Úgy látom, akinek blogja van, könnybben szól. Eleve a könnyebben szólós embernek van inkább blogja - azt hiszem. Azért jó, ha van valami név a megszólaláshoz, mert akkor jobban tudom követni a véleményeket. (Vagy mit tudom én, de valamiért jobb...) Kár ezen vitázni. Mindenki úgy tegye, ahogy jó neki, hiszen ez egy pszichowellness klub. Nyílt klub! Csak semmi para, kérem! :) Egyébként ide senki nem jön személyigazolvánnyal. Én is csak M vagyok itt. Tudjátok rólam, azt is, hogy Bányai Gyöngyi. De igazából a hivatalos nevem Bányainé Jurás Gyöngyi. Így van a hivatalos papírokon, de a mindnnapokban csak amúgy használom. Szóval: ÍRJATOK! bloggal, blog nélkül, címmel, cím nélkül, komolyan a komoly dolgokról! De azért egy kis lazaság is belefér... Nagyon várom! Mindannyiotoknak puszi és ölelés!

kiezem 2007.07.22. 20:58:01

Koszi, M! :) Egy "picit" engem is visszaigazoltal ! :) Jolesett! pussz, és mindenkinek egy bekejobb: kiezemtol

Vica 2007.07.22. 21:20:27

Persze, hogy sokat számít, mennyire könnyen szólós valaki. Tudod, már az is hatalmas változás részemről, hogy nem csak olvasok, hanem írok is. Azon a fórumon, ahol ezt elkezdtem, nagyon sokáig (kb. egy évig) csak olvastam a hozzászólásokat. Aztán jól meglepődtem, mert nagyon hamar elfogadtak :-)) Ma regel olvastam vissza a blogodat az első bejegyzésektől, korábban nem mentem vissza egészen az elejére. És láttam, neked se volt könnyű belevágni, pedig te már a munkádnál fogva sem lehettél annyira bezárkózó, mint én. Legalábbis elég nehezen tudok elképzelni egy szófukar, végletesen introvertált pedagógust. És majdnem kedvet kaptam egy saját bloghoz :-)) Csak egyelőre nem tudom, miről szóljon...

M 2007.07.22. 21:49:12

Kiezem! A dicséretet még meg sem köszöntem. Pedig jól esett. Tehát, köszönöm! Sok mondanivalóm van, így remélem, lesz ez a blog még egy ideig... És a Te példádat követve ajánlok általános békejobbot (ha lehet, mindenkinek mindekitől).

M 2007.07.22. 21:58:05

Vica! Jól látod! Az elején három hétig "beszéltem magamban". Aztán szólítottam meg másokat (legelőször Margitot). Annyira izgultam, hogy többször egymás után eltévesztettem a saját blogcímemet, szerencsére Margit segített. Aztán, hogy másokhoz szóltam, úgy szóltak mások is hozzám. Nem vagyok szófukar fajta. Nem okoz gondot az sem, ha tömeg előtt kell beszélnem, meg az sem, hogy megszólítsak valakit. De ennek ellenére át kellett lépnem itt valamiféle akadályt, hogy természetes legyen itt a beszéd. Ezért megértek mindenkit, aki nehezebben szánja rá magát a megszólalásra. És csak gondolkozz azon a blogon! :)

ametiszt 2007.07.22. 23:15:01

de hiszen én egyetlen szóval sem mondtam azt,hogy nem írhat a blogokba bárki...csak annyit mondtam,hogy nálam nincs azonos súlya egy olyan beírásank,amit fogalmam sincs ,honnan jön... jobban adok egy olyan véleményére,mégha nem blogol is,aki gyakrabban ír... egyébként a fórumomat ezért zártam be...csak egyetlen topicjában volt 40 ezer beírás...és volt 100 topic...rengeteg munkám fekszik benne,most ott áll bezárva,fel kellene éleszteni,de elment a kedvem az egésztől...a kedves különböző néven beírkáló ismeretlenek miatt :-( De!!!JOGA VAN BÁRMIT BEÍRNI!MERT NYÍLVÁNOS FÓRUM!EZEK MEG NYÍLVÁNOS BLOGOK... ezért bárkinek joga van névtelnség mögé bújva tönkretenni valamit,belegázolni mások lelkébe,megalázni a blog íróját...csak mert ugye nyílvános a blog... hát igen,joga van! egyetlen szóval sem mondtam,hogy nincs! csak nem kell az ilyet feltétlenül komolyan venni! én nem veszem komolyan,aki akarja,vegye! nyugodtan meg is lehet sértődni,bele lehet magyarázni a megkülönböztetést ,kinek éppen mi tetszik! én nem leellenőrzöm a blogost,ez megint tévedés!csak megismerem az írásaiból...ez két teljesen külön dolog! bocsáss meg M! nem veszekedni akartam itt,csak a névtelenek szépen belemagyaráznak minden olyasmit,amit én nem is mondtam... egyébként pedig mindenki úgy blogol,meg azzal beszélget,akivel akar... szép estét!

womens dresses 2010.02.17. 20:07:41

visit my site and get information on womens dresses

shoe review airyeezy 2010.11.16. 04:46:04

Airyeezyshoes have traditionally been made from leather, wood or canvas
süti beállítások módosítása