Mit együnk az ételtársításra figyelő étkezéskor?
Reggelire és gyümölcsnapon gyümölcsöt együnk. Ebédre, vacsorára az egyes étkezési napoknak megfelelő oszlopból és a semleges ételek oszlopából válogatva állíthatjuk össze étrendünket.
Húsnap
| Zöldségnap
| Tésztanap
| Semleges ételek |
Sült húsok | Krumpli | Főtt tészták | Brokkoli |
Natúr szeletek | Bab | Sült tészták | Cékla |
Flekkenek | Borsó | Kelt tészták | Cukorborsó |
Bundázott húsok | Sütőtök | Kenyérfélék | Fokhagyma |
Tokányok | Kukorica | Péksütemények | Gomba |
Darált hússal készült ételek | Lencse | Sós és édes sütemények | Hagyma, póréhagyma |
Pörköltek | Rizs | Gombócok | Káposzták, kelkáposzta |
Belsőségek | Gesztenye | Rizs | Karalábé, karfiol, kelbimbó |
Tej |
| Édességek | Kínai kel |
Sajtok, sajtételek |
| Fagylalt | Padlizsán |
Tojás, tojásételek |
| Csokoládé | Paprika |
Halételek, „tenger gyümölcsei” |
|
| Paradicsom |
Túró |
|
| Petrezselyem |
Egyéb tejtermékek |
|
| Retek |
Kolbászok, szalámik, felvágottak |
|
| Sárgarépa és egyéb leveszöldség |
Bármiféle húskészítmény |
|
| Sóska |
|
|
| Spárga |
|
|
| Spenót, |
|
|
| Tök |
|
|
| Uborka |
|
|
| Zeller |
|
|
| Zöldbab |
|
|
| Olajos magvak |
|
|
| Zsír, olaj |
|
|
| Fűszerek, gyógynövények |