Mit együnk az ételtársításra figyelő étkezéskor?

Reggelire és gyümölcsnapon gyümölcsöt együnk. Ebédre, vacsorára az egyes étkezési napoknak megfelelő oszlopból és a semleges ételek oszlopából válogatva állíthatjuk össze étrendünket.

Húsnap

 

Zöldségnap

 

Tésztanap

 

Semleges

 ételek

Sült húsok

Krumpli

Főtt tészták

Brokkoli

Natúr szeletek

Bab

Sült tészták

Cékla

Flekkenek

Borsó

Kelt tészták

Cukorborsó

Bundázott húsok

Sütőtök

Kenyérfélék

Fokhagyma

Tokányok

Kukorica

Péksütemények

Gomba

Darált hússal készült ételek

Lencse

Sós és édes sütemények

Hagyma,

 póréhagyma

Pörköltek

Rizs

Gombócok

Káposzták, kelkáposzta

Belsőségek

Gesztenye

Rizs

Karalábé,

 karfiol,

 kelbimbó

Tej

 

Édességek

Kínai kel

Sajtok, sajtételek

 

Fagylalt

Padlizsán

Tojás, tojásételek

 

Csokoládé

Paprika

Halételek, „tenger gyümölcsei”

 

 

Paradicsom

Túró

 

 

Petrezselyem

Egyéb tejtermékek

 

 

Retek

Kolbászok, szalámik, felvágottak

 

 

Sárgarépa és egyéb leveszöldség

Bármiféle húskészítmény

 

 

Sóska

 

 

 

Spárga

 

 

 

Spenót,

 

 

 

Tök

 

 

 

Uborka

 

 

 

Zeller

 

 

 

Zöldbab

 

 

 

Olajos magvak

 

 

 

Zsír, olaj

 

 

 

Fűszerek, gyógynövények

 

Szerző: empszi  2007.07.30. 18:43 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr275913729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2007.07.30. 20:51:12

Jó ez a táblázat, majd tanulmányozom! %wink%
süti beállítások módosítása