Beszélhetünk erről is.

 

Nem kis dolog
Nem éppen társasági téma, de mégis nagyon fontos beszélni róla. Döntő fontosságú a közérzetünk alakulásánál, de a testsúly-csökkenésünk alakulásánál is, hogy megfelelő ütemben távozzanak a szervezetünkből a salakanyagok.
Az egész életünk áramlás. Akkor vagyunk egészségesek, ha a körülöttünk és a bennük lévő „áramlások” egyaránt harmonikusak. A túl gyors dolgok épp úgy árthatnak, mint amikor valami megáll, lecövekel bennünk vagy körülöttünk. Fontos ezt tudnunk az anyagcserénkkel kapcsolatban is. Nagyon figyelmesen és következetesen ügyelnünk kell arra, hogy a salakanyagok megfelelő ütemben távozzanak a szervezetünkből. A túlsúlyos emberekre nem jellemzőek a túl gyors anyagcsere folyamatok, a túl lassúak sokkal inkább. Ezért itt most erre is figyelmet kell fordítanunk.
Ha lassú az anyagcserénk, élénkíthetjük nagyobb mennyiségű elfogyasztott folyadékkal. A kellő mennyiségű tiszta vagy citromos víz vagy az édesítés nélkül csak citrommal ízesített zöldtea vagy a különféle – váltogatott – gyógyteák egyaránt segítenek ebben. Fontos, hogy lefekvés előtt is igyunk egy pohár vizet vagy gyógyteát, és ébredés után is ez legyen az első dolgunk. Tudatosan szoktassuk rá magunkat, hogy meghatározott időben (természetesen napi rendszerességgel) látogassuk meg a mellékhelyiséget „nagyobb ügyekben”. A túlsúllyal küzdők között sokaknak van gyakran székrekedésük is. Igyekezzünk tudatosan és rendszeresen, minél gyakrabban megszabadulni a rengeteg mérget tartalmazó salakanyagoktól.
Azt tanultam egy nagyon hasznos könyvből, hogy segíthetjük ezt a folyamatot úgy is, hogy közvetlenül ébredés után, még félálomban gondolunk erre, miután felkeltünk igyekezzünk minél előbb valóra váltani elhatározásunkat. Ha ezt legalább három hétig naponta tudatosan ismételjük, feltételes reflexként nagy valószínűséggel ki fog alakulni ez a szokás.

 

Szerző: empszi  2007.08.08. 07:03 11 komment

Címkék: m anyagcsere

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr755913713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2007.08.08. 10:31:31

Ezen a téren sincsenek gondjaim! Felkelés után szinte azonnal...:) Erről ennyit. %smile% Pusza M! Szép napot.

eipi-1 2007.08.09. 01:04:08

Tartsam vissza? :))))

Ircsike 2007.08.09. 05:28:49

Jo reggelt! Vidam, szep napot Neked!:) Nagyon hasznos dolgokrol szol mindig a blogod! Koszonet erte Neked!

M 2007.08.09. 06:31:05

Lazac! Most csak az jut eszembe, hogy már csak azért is érdemes volt belekezdenem a blogolásba, hogy ez Veled összehozott.

M 2007.08.09. 06:34:47

eipi-1, ezt azért nem ajánlanám! :) De gondolkodom majd neked is valami okosságon, csak eddig épp ellenkező irányú gondolatokon törtem a fejem...

M 2007.08.09. 06:43:21

Jó reggelt, Ircsike! Most azon töröm a fejem, hogy jól gondolom én, hogy Te Amerikában élsz? De nem tudom, hogy miből is gondolom ezt. Ha így van, akkor viszont inkább jó éjszakát - nem? :)

Lazac 2007.08.09. 10:59:12

Szerintem is nagyon nagy előnye az a blognak! :) *fejet hajt*

mari 2007.08.10. 15:46:15

Ezzel a feltételes reflex kialakulással teljesen új dolgot mondtál, nekem ezt ki kell próbálnom, mert bizony gondjaim vannak . Remélem sikerről tudok majd beszémolni. A menű is nagyon jó!!! Köszi: Mari

ametiszt 2007.08.10. 16:39:10

a szervóra szerint a legideálisabb időpont erre a reggel 5-7 óra közötti időszak... a vastagbelek ebben az időben dolgoznak a legjobban :-) és a termék így lesz a legjobb minőségű :-)

Vica 2007.08.10. 19:13:37

Ez az önszugesztióval kialakítot feltételes reflex-dolog tetszik :-)) Vajon milyen más célokra alkalmazható még? Kedves Ametiszt! Mi az a "szervóra"? Még sose hallottam róla, amit ide írtál, az alapján el tudom képzelni, de valami konkrétat is szeretnék róla tudni. OK, te nem reagálsz a nem blogosok beírására, de lécci, tegyél kívételt most az egyszer, kérlek...

ametiszt 2007.08.11. 13:20:08

Kedves Vica! nem azt mondtam,hogy nem reagálok,hanem azt,hogy esetleg nem veszem figyelembe (pl. ha rosszindulatúan bántó),vagy nem olyan súllyal figyelek rá,mint egy személyes barát véleményére... a szervóráról olvashatsz a www.ayura.blogol.hu-n a 7. hó 01.-i beírásomnál,valamint ezen a blogon is olvashatsz egyet és mást a túlsúlytól... és persze a kiló-faló blogon is,aminek az eleje hasonló dolgokat elemez,a receptek csak később következnek... szép napot mindenkinek!
süti beállítások módosítása