Szólj hozzá!

„Ha gátat túr fel ezer vakond…”

A kibicnek semmi nem drága.

Aki nagy dolgokra, nagy változásra szánja el magát számolnia kell a környezete gyakran – enyhén szólva - nem támogató magatartásával is. Ez a testsúlycsökkenés kapcsán különösen igaz. Számtalan alkalommal találkoztam „jószándékú” és „hozzáértő” véleményekkel.

Éppen ezért azt tanácsolom, hogy ha elindulunk az M útján, lehetőség szerint ne reklámozzuk, hogy mibe fogtunk. Nem azt mondom, hogy titkolózzunk, de egy komoly súlycsökkentő program, életmód-változtatás maradjon magánügy. A folyamat nem tartozik a nagyközönségre. (Más a helyzet a végeredménnyel!) Ugyanis mindig akad, aki kételkedik a sikerben, aki jobban tudja, aki már halott valakiről, akinek ez nem sikerült, sőt… Persze, olyanokkal, akik megértenek, jót akarnak nekünk, bíznak bennünk, azért jó, ha beszélünk róla. Mert támogató társakra szükségünk van.

A céltudatos, a küzdő ember azért vált ki sokszor rosszallást a környezetében, mert élő példája annak, hogy nem muszáj a rosszba beletörődni. Hogy lehet másként is. De azt is példázza, hogy mindez sok erőfeszítést, áldozatot igényel. És ez keményen irritálja mindazokat, akik sokkal jobban szeretnek abban hinni, hogy akinek baja van, azon átok ül, mint erőfeszítést tenni, hogy jobban érezzék magukat.

Szerző: empszi  2007.08.25. 08:03 6 komment

Címkék: m állomás gát

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr615913697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S (Antal) 2007.08.25. 09:14:08

Csakhogy azt nen tudják, hogy átok, mint olyan, nem létezik! (egy régebbi poszthoz: finom volt a keksztekercs tegnap, amit, mivel nem volt ideje a evésnek, egyedül ettem.)

Vica 2007.08.25. 19:51:45

Én inkább a megnemértéssel találkoztam korábban. Ami a választott módszernek szólt, merthogy "nem úgy kell fogyni, hogy nem eszel, mi az, hogy én itten rántottát zabálok, te meg egy paradicsomot?" Hát, nem is tartott sokáig a felbuzdulás. Kétségtelen, alapjában igaz a kifogás, csupán koplalással nem lehet tartósan lefogyni, de valami kell első lépésnek, és 15 évvel ezelőtt olyan nagyon sok modern módszer nem volt még széles körben ismert. Nem is beszélve arról, amit nálad itt olvasok a lelki tényezőkről...

margit2 2007.08.26. 09:30:21

Valóban sok kellemetlenségtől mentesül aki nem hírdeti , hogy fogyizni kezd! %wink%

skyppy 2007.08.26. 13:18:45

..milyen vicces,de pont ezt a tanácsot olvastam a jogosítványom megszerzésekor,elég későn 42 éves vágtam bele, és olvastam,hogy nem szabad megosztani minden kétséget a környzeteddel, mert ha nem sikerül akkor emiatt sokkal nagyobb kudarcként éled meg mint amilyen az a valóságban.....és micsoda igazság... ....jól írtad M.....néha olyan érzésem van hogy ha valami jobbat akarok,akkor direkt ellenem vannak....pedig nem okozok kárt senkinek...

sunniva 2007.08.26. 15:57:06

Mi köze van az elhízásnak az átokhoz?? Azt gondoltam semmi! S

S (Antal) 2007.08.26. 18:56:36

Jól gondoltad Sunniva! És ki állította, hogy van?
süti beállítások módosítása