Ez a vaskúti templom. A kép jobb sarkában meg a plébániház. Álmomban, ahogy itt jártam éjszaka volt. A két épület között volt a hatalmas jövés-menés a tűz miatt. A templom mögötti részről világítottak a lángok. Én a házban voltam, onnan néztem, éltem át az eseményeket, de ott is nagy volt a nyüzgés.

Azon gondolkoztam, hogy tudnék-e olyan igazi naplószerű naplót írni, mint amilyen a blog az elképzeléseimben valójában élt. És akkor mit írnék bele? Azt, hogy elég furcsát álmodtam az éjjel? No, ez tőlem egyáltalán nem szokatlan. Vaskúton voltam álmomban, s mintha az lett volna a házunk, ami a valóságban a plébániaház. Vaskút az a falu Baja mellett, ahol kisgyerekként éltünk. Nekem az a falu a gyerekkor, az igazi. Mióta eljöttünk onnan, már csak gyüttment vagyok, pedig igazából ott sem voltam más, bár az is lehet, hogy azóta sem vagyok az. De ha ebbe az irányba elmennék túl hosszú lenne ez a bejegyzés) Tehát az álmomban tűz volt. Abból a házból, ahol voltam a templomra lehet látni. A templom mögött égett a falu. Nagy volt a zűrzavar. Aztán nem tudom, mi lett. Felébredtem, de visszaaludtam, s később keltem, mint gondoltam. A reggeli rituálém után –amibe a blogbejegyzés, körülnézés is beletartozik - délelőtt levelet írtam, meg a negyedik fejezetet javítottam a könyvemből. Zöldbabfőzelék és sültkolbász volt az ebéd. Aztán Antiékra is gondoltam, az ezüstlakodalmas miséjük alkalmából. Később Etus volt itt. Meglátogatott, és hozott zöldségeket a kertjéből. Beszélgettünk egy kicsit. Nagyon kedvelem, igen rendes asszony. Itt most megint el tudnék kanyarodni, de akkor megint túl sok lenne a szöveg. Aztán lestem megtudom-e, ki az ötezredik látogató itt a bolgomon (a számláló aktivizálása óta). De nem tudtam meg. Folytattam a negyedik fejeznél. Most meg ezt is írom, bár még nincs vége a napnak, mert amikor mát vége lesz, nem marad annyi erőm, hogy mindezt leírjam. Ahogy ezeket leírtam, egyfolytában Vasúton jár az eszem. S meg is néztem a google-ban, hogy milyen képek vannak róla Ki is gyűjtöttem. Még jó, hogy ráérek ilyesmire! Hát, ilyen volt ez a szombatom nagy vonalakban. Ez egy olyan szombat, amikor nem jött haza egyik fiam se. De kb. ennyit bírtam a gép előtt ülni. Most megyek olvasni. Ilyesmi lenne egy naplószerű bejegyzés?

Szerző: empszi  2007.11.24. 17:32 4 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr705913630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica 2007.11.24. 18:31:47

Kedves Gyöngyi! Szerintem ilyesmi. Tudod mit, nézd meg ezt a blogot. A barátnőm lánya írja, 19 éves: littlemy.blog.com/ Úgy gondolom, ez igazán naplószerű, a kihagyások azért vannak, mert elég kevés ideje van erre.

M 2007.11.25. 11:56:14

Vica! Régen szóltál. Néha itt vagy azért mostanában is?

Vica 2007.11.25. 18:24:18

Kedves Gyöngyi! Minden nap azzal kezdem a netezést, hogy elolvaslak :-)) Csak az ilyen kissé vallásos (nem tudom más szóval illetni, az ezoterikus nem illik rá, esetleg sértő lehet a hívő emberek számára, érzésem szerint, márpedig véletlenül sem szeretném senki érzéseit megbántani) jellegű beírásokkal nem nagyon tudok mit kezdeni. Én annyira racionálisan gondolkozom többnyire, hogy az már néha kétségbeejtő. Ettől függetlenül elgondolkodtatnak ezek a bejegyzések is, csak érdemben reagálni nem vagyok képes. További probléma, hogy a konvencionális viselkedés is nehezemre esik. Amíg súlyos volt az állapotod, és nem tudtunk rólad semmit, képes voltam kifejezni az aggódást, aztán meg az örömemet, hogy gyógyulóban vagy. Most már szerencsére nincs veszélyben az életed, viszont ezért sajnos nem tudok kedveskedni, meg látom is, hogy mások megteszik :-)) Tisztában vagyok vele, hogy ez sajnálatos vonása az egyéniségemnek, de mindig is nehezemre esett kifejezni az érzéseimet, nagyon visszafogott és visszahúzódó voltam az elmúlt 40 évben. Ez az utóbbi években kissé oldódott, törekszem is rá, de messze van a kívánatostól, és nem is tudom valójában, miként fejezhetném ki magam, hogy ne legyek ömlengő, túlzottan bizalmaskodó, ne tűnjön képmutatásnak. Ez van, még ha nem is szeretem... :-((

klikk 2007.11.27. 13:28:12

Nem jövök minden nap, mostanában kevés az időm, de igyekszem mindig visszaolvasni. Ma kb. 5 blogra van időm, jöttem. :-) Általában éjszaka, munka után vagyok többet a blogon, de valahogy olyankor már nem jönnek a szavak.
süti beállítások módosítása