Fekete-fehérben

Mondjunk itt egymásnak szomorú dolgokat is? Vagy úgyis csak magunknak mondjuk? Vagy kikapcsolódni jön, aki jön, s inkább valami feltöltődésre vágyik? A most következő mondatok nagyon szomorúak. Azért mondom, hogy eldönthesd, hogy elolvasod-e.

Ma reggel egy tragikus levél várt az iwiw postaládámban. Azt tudtam meg belőle, hogy meghalt egy fiú. Egy régi barátnőm fia. Elütötte egy autó. A fiú szülei tizenkét éve haltak meg autóbalesetben. 88 és 96 között minden nyáron eltöltöttünk együtt néhány napot. A gyerekek együtt játszottak, formálták, formáltuk egymást. A szülők halála után ez a fiú és a bátyja számunkra ismeretlen rokonokhoz kerültek. Azóta egyszer találkoztunk velük. Megállták a helyüket. Szép fiatalemberekké nőttek. Ennek a fiúnak 22 év jutott. A bátyja meg olyan korán és annyiszor találkozott a halállal, mint kevesen. A fájdalom, a veszteség megtörhet, de meg is erősíthet. Ezt az utóbbit kívánom az itt maradt testvérnek, s enyhülést a fájdalmában.

Egy szarka hozott egy kis „színt” ebbe a hangulatomba, ahogy itt röpködött a kertben. Egy kis színt, ez a fekete-fehér madár…

Szerző: empszi  2007.12.02. 18:53 3 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr455913620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilly 2007.12.02. 21:45:59

a szarka egyszerre nagyon bölcs és nagyon mulatságos madár - olyan mint az élet és nem ismeri az igazságot! csak történik..., ha minden jól ment azért 22 tavasz, 22 nyár, ősz és tél sok öröm és elvégzett feladat... nem vigasztalás, mert ilyenkor nincs vigasz, csak gondolatok:)

margit2 2007.12.03. 14:51:13

Tényleg nagyon rossz olvasni! Ennyi veszteség már nem biztos, hogy erősíti a testvért! %sad%
süti beállítások módosítása