Hangyaszorgalommal

Lazacnál olvastam ma egy jó idézetet. Így kezdődik. "100 emberből csupán egy, aki megvalósítja önmagát és képességeit teljes egészében kihasználja. …") Én sokáig a kilencvenkilenc közé tartoztam, most azonban az az EGY szeretnék lenni a százból. (Hogy miért, arra magyarázat többek között az idézet folytatása Lazacnál, de van még más érvem is.) Már egy ideje ennek érdekében ténykedem. Nem pofonegyszerű feladat. Először is be kell látnunk őszintén, hogy mi is van, Aztán el kell képzelnünk, hogy mit is szeretnénk. Majd el kell határoznunk, elmegyünk innen oda. Ehhez számba kell vennünk (álszerénység nélkül!!) a talentumainkat. (Általában rengeteg fel nem használt, elprédált erőforrásunk, szaporítható kincsünk van). Aztán megnézzük, mit is tehetünk azzal, amink van, ott, ahol vagyunk. És most ugrik a majom a vízbe: MEG IS TESSZÜK. Hangyaszorgalommal. És ez így együtt visz a százból az első helyre. Mert azelőtt is szorgalmasan dolgoztam, még többet is, mint ésszerű lett volna, „csak” néhány dolog hiányzott. Az őszinte szembenézés, a kép, hogy mit is akarok (nem az, hogy mit NEM akarok, mert ez semmire sem jó), az elhatározás, az erőforrásleltár, az erőleszívó akciók elhárítása. Mert ezek nélkül megint nem sokra megyünk. Hiába tesszük hangyaszorgalommal, amit éppen ránk kényszerítenek, ez épp úgy nem szabadít ki a mókuskerékből, mint a tettek nélküli koncepció. No, persze ezek elvek. A gyakorlat nálam a könyv, és a hozzá kapcsolódó dolgok. Mert ez a „kapcsolódó” rész sem kevés. Sok minden kell a könyv mellé. Konkrétan a kiadás és az értékesítés útjainak megtalálása, mert ezek nélkül hiába készül el a könyv. Viszont a könyv nélkül ezek értelmetlenek. Ha negatívan nézném, azt mondanám, hogy róka fogta csuka, csuka fogta róka, de nem az, hanem inkább egy cipzár, egymás után egymásba kapcsolódó fogak, amit össze kell kapcsolni hangyaszorgalommal – az ésszerűség határain belül.

Szerző: empszi  2007.12.12. 18:10 8 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr275913609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilly 2007.12.12. 21:50:04

tartalmas, igényes, szép, Mes:)

bhkatyca 2007.12.13. 08:49:47

Ez nagyon tetszett! :) Mes! Próbáltam visszaolvasni a blogodban,de sehol nem találok rólad személyes infót.(legalábbis az elején) Keresgéljek tovább,vagy szándékos a dolog? :)

M 2007.12.13. 09:01:44

Tilly! Köszönöm. :)

M 2007.12.13. 09:10:39

Katiyca, már lehet, hogy megtaláltad azóta, de azért mondom: június 23-én és július 17-én volt rólam kép. Bányai Gyöngyinek hívnak. Az iwiwi-en is megtalálsz. Van férjem, két egyetemista fiam. Egy kis baranyai faluban élek, itt vagyok tanár a helyi iskolában. Szt. Erzsébet napján lettem 48 éves. Személyes tapasztalatok alapján könyvet írok a túlsúly problémájáról. Most éppen táppénzen vagyok szeptember óta, mert volt egy fel nem ismert perforált vakbélgyulladásom és az ebből adódó többi. .. Majdnem nem lettem 48 éves, de mégis lettem, tehát fontos dogok várnak rám. :) Örülök, hogy jöttél! Gyere máskor is.

Lazac 2007.12.13. 19:15:49

De még milyen jó, hogy lettél 48! %smile% Nagyon nagy lépéseket tettél már meg...és már egy vagy a 100-ból.

M 2007.12.13. 19:33:48

Lazac! Köszönöm!

perta 2007.12.17. 21:02:13

Nekem a TE búzádról Szabó Magda:Egy doboz fű Melindának ..jut eszembe... nagyszerű történet, aki még nem olvasta...

M 2007.12.18. 17:38:17

perta, örülök, hogy újra jöttél. És kösz a tippet! :)
süti beállítások módosítása