A háló

Most, hogy itthon ülök, minden eddiginél többet olvasok az interneten. Teszem ezt annak ellenére, hogy igazából azt sem tudom, hogy ez a szó köznév-e vagy tulajdonnév. Én ugyanis körnévnek érzem, ami ugyebár kisbetűvel írandó, de a Word helyesírás-ellenőrzője nagybetűt kér, azaz tulajdonnévnek nyilvánítja. Honnan tudjam meg mi az igazság, hiszen ez aligha van benne a ’85-ös helyesírási szótárban.

Szóval keresgélek ezt-azt az engem érdeklő témákban. Nagyon jó, hogy pillanatokon belül bármiről tudok információt szerezni. De ez csak az érem egyik oldala. A másik az, hogy töméntelen mennyiségű eszetlenséget, is találok, de olyanokat, hogy ha a kutya megenné megdögölne tőle. Most arra gondolok, hogy nem is az engem ért sokktól hullik a hajam, hanem attól a sok baromságtól, amit az utóbbi időben olvastam. De ha én találok zöldségeket, az még csak hagyján. Mert abban bízom, hogy ennyi tapasztalattal képes vagyok helyén kezelni a dolgokat. De mi van a gyerekekkel? Valaki megtanítja őket arra, hogy fenntartással kezeljék, amit találnak? Én az én tantárgyamból – szégyen ide, szégyen oda - eddig biztosan nem tanítottam ilyesmit. Szerintem más se. Ezen érdemes lenne komolyan elgondolkodnom.

Eléggé észen kell lenni, hogy ez a háló halászháló legyen számunka, amivel kihalásszuk magunkat a nekünk szükséges dolgokat, és ne pókháló, amibe végzetesen belekeveredhetünk.

Szerző: empszi  2007.12.14. 18:23 9 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr595913607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilly 2007.12.14. 19:49:11

volt egy kampány -TV reklám formájában -, ami erre volt hivatott, hogy felhivja a kicsinyke nézők figyelmét: nem kell mindent elhinni... de vajon ez a módja?

Ircsike 2007.12.15. 05:50:18

Nagyon szeretem az internetet, mert sokat segitett eddig is az eletemben. Amikor kulfoldon eltem konnyu volt a kapcsolatot tartani a csaladommal, mindent tudtam Magyarorszagrol, nezhettem magyar TV-t.... intezhettem ugyeket. A jelenlegi eletemben is sok hasznos informaciot tudok begyujteni a halorol. A gyerekeknek es hiszekenyeknek viszont tanitani kell a sok veszelyt ami ebben a "vilagban" sajnos benne rejtozkodik. ------------------------------------------------- Koszonom a mezes pogacsa receptet! Finom lett es konnyu volt elkesziteni!:) Szep hetveget kivanok Neked!:)

skyppy 2007.12.15. 05:57:01

...nekem még nem kellett ettől féltenem a gyerekeimet...csak rajzfilmeket néztek...amikor pedig megismerkedtek az internettel,már nagyok voltak,meg lehetett velük beszélni hogy mit szabad és mit nem a neten....én csak remélem,hogy nem felejtik el....:-)))

Gabi 2007.12.15. 10:13:49

Van aki foglya lesz, van aki ésszerűen használja. Én is nagyon szeretem a netet, nagyon hasznos, sok mindent meg lehet tudni, kapcsolatokat lehet vele tartani. Én nagyon régóta használom. Az első években gyakran annyira belefeledkeztem, hogy csak akkor tértem észhez, amikor már leégett a vacsora és a szaga figyelmeztetett. Milyen sokszor megesett:))

M 2007.12.15. 17:55:34

Tilly, asszem láttam, de tényleg vmi hatékonyabb kéne.

M 2007.12.15. 18:00:05

Ircsike, nekem is nagyon sokat segít az internet, s remélem, ezentúl még többet fog. Szeretem is, csak tényleg gondolkodnom kell rajta, hogy az iskolában mit mondjak a gyerekeknek, hogy hasznos legyen. Örülök, hogy ízlett a mézes. Legyen szép hétvégéd. Láttam, hogy megint megújult a blogod, de megint nem tudtam beírni. Sok puszi! :)

M 2007.12.15. 18:02:56

Skyppy, hál' Istennek, már én sem a sajátjaimért aggódok, hanem az iskolásaimért. Ők még olyan kicsik, és felelős is vagyok értük bizonyos szempontból.

M 2007.12.15. 18:04:25

Gabi, igen, ez valós veszély. :)

Lazac 2007.12.15. 19:36:16

nekem sokat adott a Net...barátokat, szerelmet...tudni kell kezelni. Ölellek M%smile%
süti beállítások módosítása