Ünnepek után

Évek óta nem volt ilyen gyönyörű fehér karácsonyunk. Hatalmas hó esett. Ahhoz képest hatalmas, amekkora itt szokott lenni. Az a klasszikus téli kép fogad akár a falu felé nézek ki, akár kifelé a határba. Hatalmas jégcsapok lógnak a háztetőkről. Szikrázó fehérség mindenfelé.
De így ünnepek után éppen itt az ideje, hogy visszatérjek a munkához. Kiezemnek azt ígértem, hogy mára elkészülök az értelemzavaró hibák kiszűrésével, s elküldöm neki a könyv piszkozatát profi korrektúrázása. No, hát megint túlvállaltam magam. Karácsony előtt nem lettem kész, ünnepek alatt meg nem szerettem volna dolgozni. Még akkor sem, ha ez a könyv nem olyan munka, mint a többi. Olvastam az ajándékaimat, aludtam, és élveztem a ritka pillanatokat, hogy mindannyian itthon vagyunk. No, és persze, a permanens etetés… Nem tudom, milyen ősi ösztön ez, hogy az anyának örömöt okoz, ha látja, hogy képes jóltartani a fiait.
Most az aggaszt egy kicsit, hogy a gépem betegeskedik. Kevés neki a lemezterület, lefagy, ilyesmi. Misi azt mondta, hogy rendbe hozza, csak legyek türelemmel, mert ha mostanában ráveszi magát, hogy ha a gép elé üljön, akkor határidős dolgokat csinál. Gyakorolom a türelmességet. Mivel egész másként szeretném a dolgaimat szervezni, mint eddig, el kell kerülnöm a régi csapdákat. A túlvállalás, a hajszoló határidőket. Most így az új év előtt ezeket alaposan végiggondolom.

Szerző: empszi  2007.12.27. 08:56 8 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr835913598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S (Antal) 2007.12.27. 09:34:57

Igen, a mindannyian otthon, az a legjobb. A hó nemannyira, a kozármislenyi víztornyokig nem bírtunk felmenni a csúszós úton. Örülök a könyv előrehaladott állapotának! Én már szenteste óta nem dolgozom. Holnap megyek először az évet lezárő elszámolásokat elkészíteni. Remélem nem fognak csontvázak megint kiesni a szekrényekből. Hihetetlen meglepetéseket kaptam az elődömtől. Bár önmagában a közoktatás is elég káosz. Örülj, hogy még tanárként se kell iskolába menned, nemhogy vezetőként, mázlista! :):):)

Ircsike 2007.12.27. 10:41:07

"Irigylem" a havat. Itt nalunk nem volt ho, de az utmenti fak gyonyoru feher kabatot vettek fel, igy csodaszep volt a teli taj. Kuldok Neked sok-sok turelmet es valoban ne vallald tul magadat. Egeszsegben, vidamsagban gazdag, sikeres uj evet kivanok Neked szeretettel!:)

margit2 2007.12.27. 10:53:17

Kívánom, hogy legyen sok erőd és egészséged a céljaid megvalósításához!%smile%

Blue Ocean 2007.12.27. 12:32:46

Legyen nagyon szép a napod! Sok erőt, és kitartást!:-) puszillak!

kiezem 2007.12.27. 12:50:26

M! Nem baj, ha kesobb erkezik! Nagyon varom! Miattam (pontosabban: a nekem adott szavad miatt) nehogy akut turelmetlensegi lazad legyen! :) Olellek, mk

Manólány 2007.12.28. 05:44:27

Sok türelmet a könyvedhez:) Legyen szép és vidám napod.

M 2007.12.28. 09:48:48

Köszönöm mindannyiotoknak a bíztatást, Kiezemnek a türelmet! Igyekszem!

Lazac 2007.12.29. 14:15:08

Tényleg csodálatos volt ennyi hóval ünnepelni a Karácsonyt...nagyon élveztük mi is, a szakadatlan hóesést. %smile%
süti beállítások módosítása