Mennyire számít a méret?

A mai napom legnagyobb szenzációja, hogy a tördelő küldött hét oldalt mutatóba a betördelt szövegből. Elég szép, csak szerintem lehetnének nagyobbak a betűk. Ezt meg is írtam neki azonnal, s már válaszolt is, hogy ennél nagyobbat nem szoktak. Persze, tudom, a klasszikus könyvekben nem, meg alapvetően az én eredeti ízlésem szerint sem kellene nagyobb, de azt is tudom, hogy sokaknál szempont már a boltban, hogy mennyire látja a betűt ott, akkor. És bizony az én korosztályom, meg csak egy bizonyos betűméret felett tartja olvashatónak a szöveget. Ez van. Nincs mit szépíteni a dolgon. A tanáriban is volt, aki első ránézésre azt mondta, nagyobb betűvel kellene. (Más szerint meg persze nem kellene nagyobbal.) Nos, akkor most erőltessem a nagyobbat van ne erőltessem?

Ezen kívül még azon agyaltam, hogy fel kellene találnom valami energiatakarékos üzemmódot. Minden nap jobban elfáradok, mint amennyire reggelig ki tudom magam pihenni. S minden reggel kedvezőtlenebb pozícióból indulok. De holnap már péntek! Azért lehet ez, mert az ingerszegény környezet után hirtelen túl sok lett a nyüzsgés körülöttem. Talán, ha délután tudnék aludni, akkor jobb lenne. Le is fekszem rendes lábadozó módjára, csak elaludni nem tudok. Igazság szerint nem vagyok délután alvós fajta. Ezt már az oviban sem tudtam produkálni, pedig ott az lett volna az elvárás.

Szerző: empszi  2008.01.10. 17:28 7 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr35913578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2008.01.10. 17:55:50

Az oviban én is mindig csak úgy csináltam, mert muszáj volt. %smile% Feltalálták már sz olvasószemüveget M, hagyd azokat a betüket olyanra, amilyenre a tördelő csinálta. Ha valakit igazán érdekel a könyved, akkor az el fogja olvasni kis betükkel is. Pihenj sokat...szükséged van rá. %smile% *ölel*

margit2 2008.01.10. 18:29:45

Még egy nap és jöhet a sok pihenés!%smile% Nekem már mindegy mekkora betük...van szemüvegem! %lol%

Vica 2008.01.10. 19:14:15

Szerintem bízd rá a tördelőre a betűméretet. A délutáni alvást én is utáltam anno, mainapság se megy, bármily fáradt is legyek. Viszont talán van valami olyan elfoglaltság, ami kikapcsol, pihentet, és fizikailag is kímélő. Gondolok itt pl. kézimunkára, festegetésre, rajzolásra, mittoménmire, amit amúgyis kényelmes fotelben ülve végeznek. Vagy zenehallgatás, egy hangoskönyvbe elmerülés, vershallgatás valamelyik nagyszerű előadóművésztől.

Blue Ocean 2008.01.10. 19:42:29

Jó éjt!

S (Antal) 2008.01.10. 20:52:50

Ez az első posztod, amiben nem értem a kép és a szöveg kapcsolatát. Talán olvasószemüveget kellene a gorillának adni, hogy lássa a levelet?

skyppy 2008.01.11. 04:32:59

M ....igaz,hogy a tartalom adja az igazi lényeget és aki akarja elolvassa kisebb betűvel is,de sokat számít az olvashatóság, nekem szimpatikus hogy gondoltál erre....is...:-)))

Ircsike 2008.01.11. 07:54:29

Remelem nem lesz kisebb a betu, mint az egyes boltban elhelyezett elelmiszereken feltuntetett ismertetok. Keresem a kinai, arab, portugal, lengyel.........stb. kozul a magyar nyelvut is es sokszor nem talalom, nah de mindegy. Vidam es szep hetveget kivanok Neked!-:) Remelem pihenni is tudsz majd.
süti beállítások módosítása