Használati utasítás

Száz életre való tervem van! Annyi mindent szeretnék még megtapasztalni, átélni, megtudni, létrehozni. Rengeteg dologra kíváncsi vagyok. Még annyi mindenre, mintha húsz, de lehet, hogy harminc évvel fiatalabb lennék. Vagyis mégsem egészen úgy, mert akkor más dolgokra voltam kíváncsi. S azokat nagyrészt meg is ismertem. Most inkább befelé fordul a figyelmem. Az ember érdekel. Az, hogy hogyan is „működünk” valójában. Úgy érezem, sokkal emberhez méltóbb lenne az életünk – akár hosszú, akár rövid -, ha jobban ismernénk a használati utasítást önmagunkhoz és az embertársainkhoz. Hogy van az, hogy egyik ember sikeresebb, mint a másik? Miért jó egy gyerek az egyik tanárnál, és miért rossz a másiknál? De miért nagyszerű ugyanannál egyszer, és miért elviselhetetlen máskor? Egyáltalán hogyan tudunk értelmesen kommunikálni az embertársainkkal, és miért nem? Mitől jó vagy mitől rossz egy vezető egy közösség élen? Mitől lesz valaki „Hunyadi Mátyás” és mitől „Dobzse László” (vagy akár „Rákosi Mátyás” ) ? És arról is érdemes lenne beszélni, hogy van-e szeretet előlegbe, s ha igen, miért? Sok mindent megtudtam ezekről az elmúlt években, de még van néhány felfedezetlen galaxis ezen a vidéken is. De az is lehet, hogy nem is annyira bonyolult ez az egész.

Szerző: empszi  2008.02.26. 18:47 6 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr145913546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2008.02.26. 20:08:39

Csak lassan azokkal a tervekkel! Szép sorban jöhet mind!...%smile%

Lazac 2008.02.26. 20:09:00

Nem szeretném, ha használati utasítás lenne hozzánk..legalábbis hozzám. Önálló egyéniség vagyok emóciókkal, gondolatokkal, nem készültem senkivel "egy kaptafára"...van aki szeret, van aki nem tud elviselni sem, van akinek közömbös vagyok, így van jól...sztem. %smile%

skyppy 2008.02.27. 18:48:36

..azt hiszem értem mire gondoltál...a miérteket kersed,látod engem is mindig azok foglalkozattak...de nem gyártanék a tudásomból használati utasítást,mert alapból elutasítja mindenki,én is...viszont ahhoz jó,hogy az emberismeretemet fejlesszem,alkalmazzam...hasznos dolog...:-)))

M 2008.02.27. 19:06:07

skyppy, igen, most tényleg egy nagyon szerencsétlen szót használtam, de örülök, hogy értetted. Önismeret, emberismeret, miértek… ilyesmit akartam mondani... :) Lazac, teljesem megértem, amit mondasz. Én is így éreznék (ha nem én írtam volna %mrgreen%), de ezt a fogalmazást elcsesztem. Érteni az embereket, s úgy szólni, hogy értsenek. Valami olyasmit, ami most nem annyira sikerült! :) (De csak a példa kedvéért bénáztam ám. ::D Margit! Néha rám fér a figyelmeztetés ez ügyben! :)

Lazac 2008.02.27. 19:50:32

OK M! Akkor nagyon jó példát találtál ki %lol%

Dorozs 2008.02.29. 03:18:54

Ez nagyon tetszett...! A kérdésfelvetések és hogy galaxisokhoz hasonlítod ezt...! Tényleg érdekes kérdések de azt hiszem nem egyszerű kérdések...!
süti beállítások módosítása