Postagalamb- galambposta?

Hatalmas széllel köszöntött ránk a március. Nem szeretem a szelet. A langyos, lengedező tavaszit, azt igen, de ezt, ami röpíti a tárgyakat az udvaron, lebegteti a kutyák fülét, és már-már a cserepeket is kavargatja a háztetőn, hát ezt már nem szeretem, mert a pusztítás fenyegetése van benne. Pedig most éppenséggel az építésre kell összpontosítanom. Az utak kiépítésére, melyeken eljut a mondanivalóm azokhoz, akinek hasznára lenne.

Egész nap itt ülök a gép előtt és írom a szövegeket a honlapra. Annyira szeretném, ha az, amit tudok, sok embernek nyújtana segítséget. Nagy örömmel tölt el, hogy már annyian mondták, hogy várják a könyvet. Tudom, hogy olyanok vagyunk általában, hogy a saját tudásunkat természetesnek, magától értetődőnek tartjuk, s fel sem vetődik bennünk, hogy mások ezt nem tudják. A legtöbb embernek van olyan tudása, mely nagy hasznára lehetne az embertársainak, csak éppen nem is gondol rá, hogy az ő tudása milyen jól jönne másnak. Alapból én is ilyen vagyok. Csak a tanársággal azért egy kicsit meg lehet látni, hogy azért van még keresni valónk egy-két témában. De azért időről időre mégis meg kell küzdenem azzal a visszahúzó erővel, hogy mégse mondjam el, amit szeretnék. Nehogy már azt higgyék, hogy osztom az észt. No, persze, aki meg tényleg csak az észt osztja, annak nem szoktak ilyen visszahúzói lenni.

A lényeg, le kell írnom, amit tudok. El kell mondanom az embereknek, hogy használják, ha szükségük van rá. Meg kell találnom az utat, hogyan jut el az üzenetem a címzettekhez. Talán tenyésszek postagalambokat? Vagy inkább tanulmányozzam a postai díjszabást lehet, hogy találok használható megoldást?

Szerző: empszi  2008.03.01. 14:03 10 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr475913543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2008.03.01. 16:16:05

sajnos a posta nagyon drága lett, és ennek fejében ,vagy ki tudja miért nagyon trehány is...nem ijesztegetni akarlak, de mostanában sok levelet elveszett amit a munkahelyemről küldtünk és minimális a kártérítés...tudom, nem csak a netezőkhöz akarnád eljutattani....de pl.újságot még mindig sokan olvasnak, mondjuk a helyi lapban benne lenne egy pár napig...mást is érdekel amiről írsz...:-))

Tilly 2008.03.01. 19:58:32

rádió! - kellene valami hétvégi beszélgetős műsor veled... csak kapcsolatok kellenek hozzá:(, de lehet, hogy a direkt megkeresés is működik:), irj mailt nekik magadról, linkeld az oldaladat... és ne várj sokat tőle, de ha bejön:)

bhkatyca 2008.03.02. 10:45:59

Jajj,de nagyon szép képek! :) Csodálatos a természet nem? Ha jól látom,nem sikerült beraknod a blogomat a linkeid közé. Sebaj,lényeg,hogy te olvasol,aminek nagyon örülök! ♥

Döm deux döm 2008.03.02. 15:38:06

Én egyébként arról gondolkozom, hogy mi is lenne, ha elindulnál egyszersak dedikálni, és találkozhatnánk :)

M 2008.03.02. 18:59:07

Skyppy, Tilly, köszönöm az ötleteket, elraktározom őket, s alkalom adtán élek velük. Azt hiszem, hogy túljutok a kezdeti, a tapasztalatlanságból fakadó nehézségeken, s akkor már nem fogok ennyit görcsölni. Most bennem van egy kicsit az ismeretlentől való félelem is. De sokat segít, hogy beszélhetek erről veletek. Katyca! Úgy örülök, hogy jöttél. Hát, vannak még informatikai hiányosságaim, de nagyon igyekszem! :) Döm deux döm, ez is jó ötlet. Szerintem sor is fog rá kerülni egy idő után. Csak még rákészülök egy kicsit. Én is szívesen találkoznék veled. Alapesetben elég sokat járok Bp-re, csak ebben a tanévben nem, a szeptemberben velem történt „sajnálatos események” miatt most kímélő életmódot folyatok - pillanatnyilag.

Döm deux döm 2008.03.02. 19:56:17

De én ám nem venném meg a könyvedet. Kisétkű a családom és én is. :)

M 2008.03.02. 20:05:16

Nem is gondoltam rá, hogy neked kellene ez a könyv. Csak kíváncsi vagyok rád. :)

Döm deux döm 2008.03.02. 20:41:24

Én pedig csak azért mondtam, mert nekem nem feltétlenül lenne ürügyem odaférkőzni, mert nincs mit dedikálni :)

M 2008.03.02. 21:05:18

No, majdcsak lesz valami megoldás. :)

Döm deux döm 2008.03.02. 22:25:23

Azért ez egy elég kicsi kifogás volt. Ha más nem, gyártok Döm névre névjegykártyát :D ;)
süti beállítások módosítása