Kis színes

Volt az életemnek egy olyan szakasza, amikor úgy adódott, hogy megtanultam néhány alapvető dolgot a sminkelésről. Azt hiszem, a színek érdekeltek ebben a leginkább. Ekkor tanultam az évszakokkal elnevezett színkategóriákat. Egy időben nagyon sokan ismerték ezt, hogy ki tartozik a tavasz, a nyár az ősz vagy a tél típusba. A kategóriákat a hajszín, szemszín, bőrszín együttes színhatása adja. Ezek egy-egy embernél természetes mivoltukban mindig harmonikusak. Két alapkategóriát különböztetünk meg. A kékbe vagy a sárgába hajlót, azaz a hideg vagy a meleg színhatású típust. Ezeket az alaptípusokat általában jelölik a színes kozmetikumokat áruló katalógusok is. Ha valaki harmonikus külsőt szeretne magának, akkor figyel erre a hajfestésénél, a sminkelésnél és az öltözködésnél is. Nos, ez onnan jutott eszembe, hogy hiába szép önmagában az a rózsa, amit tegnap idebiggyesztettem, de az én arcomhoz ez a szín nagyon rossz. S mivel egymás mellett látom a kettőt, mind a kettő rosszabbul néz ki, mint amilyen valójában. Így gyorsan kellett valamit írnom, hogy a rózsa a velem nem harmonizáló színével elkerüljön mellőlem! :)

Szerző: empszi  2008.03.13. 18:59 12 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr905913531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csibike 2008.03.13. 22:28:14

Tökéletes figyelemelterelés :D

Dorozs 2008.03.14. 03:52:31

Tetszik amit írtál, én erről a szín dologról soha sem hallottam még...

Manólány 2008.03.14. 06:06:55

Szióka. Köszönöm, megkaptam a kicsikét. Remélem hétvégén lesz időm kicsit több, mert most csak annyi volt, hogy megsimogattam:) Egyébként nem tudom mi a baj, csinos vagy és a rózsa is gyönyörű. Nekem mindkettő tetszi. Ja ja, nehogy valaki félreértse:(

Ircsike 2008.03.14. 06:11:38

.... en a meleg szineket kedvelem.:) Szep hetveget kivanok Neked, sok mosollyal, napsutessel, tavaszi hangulattal!:)

skyppy 2008.03.14. 06:19:01

..tegnap írtam ide, de a technika ördöge eltüntette,még egy kicsit erölködtem, de legyőzettem...végül is csak annyi volt,hogy én csak azt láttam a posthoz illik a rózsa...

Lazac 2008.03.14. 07:49:30

M! A szivárvány tökéletes választás....%smile%

Évi 2008.03.14. 17:30:23

Szia Gyöngyike! Én is megkaptam a kis csomagocskámat, már el is kezdtem olvasni. A színekről annyit, hogy én pl. szoktam magam sminkelni meleg és hideg színekkel egyaránt, de szerintem egyikkel se nézek ki sokkal jobban/rosszabbul. Úgyhogy én nem nagyon tudom ezt a megkülönböztetést, amit írtál, de az is lehet, hogy csak szerencsés alkat vagyok ilyen szempontból. Sok puszi!

margit2 2008.03.14. 21:19:47

Elgondolkodtató, amit a színekről írtál... %smile%

Döm deux döm 2008.03.15. 00:13:43

Anyukám is csinált ilyet, meg van valami kis leporellója (felnőtt játék ;) ) amin rajta van (színmintákkal->képeskönyv érzet még jobban) , hogy melyik évszakhoz melyik szín melyik árnyalata tartozik.

Ircsike 2008.03.15. 07:32:58

Szia M! A kockat azert nem tudod lemasolni, mert "generator". Ilyen kockat nagyon konnyu csinalni. Tobb helyen is van ra lehetoseg a neten, en most bemasolok Neked egy helyet: http://www.hostdrjack.com/generators/fancycube/indexfancycube.php Ezen az oldalon meglatod a kockat es oda a kocka hat oldalara barmilyen kepet fel lehet tolteni. Akar hatfelet is. Amikor megvagy a feltoltessel masold ki a kodot ctrl c majd masold be a kodot ctrl v a blogodba, de nem a sima irasnal, hanem felul a masodik sorban a ? mellett talalsz egy html lehetoseget. Szoval klikkelj oda es oda masold be a kodot. Amikor rakattintassz a blod be parancsra es olvasod a blogodat mar ott is az aranyos kocka. Ugyes vagy es SIKERULNI FOG! En is mindent magamtol tanultam es ismerem az ilyen sikerelmeny felemelo erzeset!:) Vidam, szep es sikeres napot kivanok Neked sok-sok szeretettel!:)

ember5 2008.03.15. 08:33:58

Köszönöm , a könyv megérkezett az olvasás hétvégén kezdődik ,már alig várom E

M 2008.03.15. 09:09:53

Csibike, na, ja! :) Dorozs, talán ritkán sminkelsz? :D :%mrgeen% :D Manólány! Használd egészséggel! Ircsike, nagyon köszönöm az információkat és a biztatást. Ma nem lesz időm, de az első adandó alkalommal megpróbálom. Akarom mondani: megcsinálom! :) Syppy Én is tapasztaltam, hogy néha nem sikerül beírnom valahova, néha azt gondolom, hogy írtam, aztán mégsem… :) Lazac! Noná! A sokszínű egyéniségemhez! :D Évike! Egy kismama mindenképpen gyönyörű! :) Margit, nagyon szeretek a színekre figyelni. Nagyon érdekes része ez is a világunknak. Egy színes kert pl. csodálatos! :) Döm! Ez igen! Te értetted leginkább, hogy miről beszélek. Szóval, le a kalappal. Ebből az a tanulság, hogy néha nem haszontalan, ha az ember figyel az anyukájára. :) Ember5! Jó olvasást, és gyere máskor is, szólj itt máskor is! :)
süti beállítások módosítása