Buszos para

Teljesen megdöbbenve tapasztaltam, hogy régi sérelmek , melyekre már szinte soha nem gondolok - és ha néha eszembe is jutnak közömbösek számomra - mélyen azért mégis milyen fájón élnek bennem. Egy félreértés vagy egy „hétköznapi” kellemetlenkedés döbbenetes erejű ütésként hat rám, ha abból az irányból érkezik, ahonnan régebben durva, váratlan, alaptalan és mélységesen igazságtalan bántások értek. Be kell látnom, hogy vannak emberek, akikre úgy reagálok, mit a gyerek, akit ütni szoktak: ha csak a gallárját akarom megigazítani, már riadt védekezéssel kapja a karját a fejéhez . A tudatos eszemmel már rég megbocsátottam, az érzelmi szálakat elvágtam, akkor mi az még mindig, ami miatt egy szóval képesek „azok” kiborítani? Pedig nincs már rájuk több erőm, több könnyem. Valamit még nyilván rendbe kell tennem valahol nagyon mélyen bennem.

Szerző: empszi  2008.06.03. 14:17 5 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr65913470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyhal 2008.06.03. 14:31:32

bizony, csak magunkban találhatjuk meg...nehéz ez, de ha kitartó vagy, menni fog. hasonló "emlékeket" őrizgetek a múltból, néha elég egyetlen szó ami kiváltja...ha már felismered az jó.:)

Döm deux döm 2008.06.03. 23:11:25

*nagyokat bólogat* ha ezeket legyőzzök, a többi viszály szinte nem is alakul ki, vagy ha igen, akkor is majdnem sima ügy.

M 2008.06.04. 07:06:50

Lazac, igyekszem! :) Döm deux döm, jó hogy itt látlak. Nagyon furcsa érzés a becsukott kapud. Olyan, mintha elúszott volna a kedves ismerős delfinem a hatalmas, idegen óceánba. (Bár visszaúszhat, ha akar, de csak ha akar, megszólíthat, ha akar, de nekem semmi utam hozzá...)

Döm deux döm 2008.06.04. 10:31:40

Majd lesz, mire hazaérsz.

anima sound 2008.06.05. 05:51:56

Sajnos nem minden sérelemmel szemben alakul ki teljes védettség bennünk. De, amikor egy ilyen eset van, hogy apró inger elég, hogy tépje fel a sebeket, elővegye a régi reakciókat, ilyenkor lehet nyakon csípni és rendbe tenni véglegesen szerintem.... szép napot
süti beállítások módosítása