„Titok a születés, titok a szenvedés, titok a halál…”

Talán most szeretnék először egy olyan blogot, amit nem olvas senki. Mert a temetésen előjött gondolataimat szeretném megőrizni, viszont elmondani nem nagyon. Nem mintha titkos gondolatok lennének, csak azért, mert nagyon mélyről jöttek, és igazán érvényes rájuk a Kishercegből származó híres idézet, hogy a szavak csak félreértések forrásai. A halál nagyon nehéz téma. Nagyon intim, nagyon mély…nagyon ismeretlen és nagyon jelenvaló. Mindig azt mondom, hogy nem félek a haláltól. Ezt így is gondolom. De nem szeretnék idő előtt elmenni. A legfájdalmasabb a szegény kis öregasszony volt az egyetlen fia koporsója mellet. Annak rosszabb, aki marad. Az ismeretlentől való félelem meg veszteség a rossz. Elment egy tanú az életemből. Olyan, mintha védtelenebbé váltam volna egy kicsit. De nagyon jó, hogy éppen L. beszélt. Egyébként sokan voltak. Nagyon. Olyanok is, akiket nem láttam tíz-húsz éve. Akikkel együtt vagyunk egy temetésen, azokhoz valamilyen szinten közünk van. Valami közösségben vagyunk velük. Talán csak alkalmilag. A halál az élet természetes része. Ezt gyerekkoromtól így érzem. Mamával sokat jártam temetésre. Helyesen tette, hogy elvitt.

Szerző: empszi  2008.07.01. 22:39 2 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr785913447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyhal 2008.07.03. 13:16:57

Írd ide, és privátold le, akkor sem látja senki, csak Te, ha belépsz a blogra. Az én másik blogom csak így íródik leprivátolva, komment letiltva....csak én olvasom senki más...

SA 2008.07.04. 09:06:59

A halál az élet része, sőt talán kiteljesedése. Persze nem biológiai értelemben. Úgy tényleg drasztikus vége valaminek, amihez annyira ragaszkodunk. Kell is, mert ránk bízta a Teremtő, de azt is Ő kéri, hogy engedjúk már el. Nem tudom, a halottnak milyen erős hite volt. Belém mindig ő oltotta a legerősebb kételyeket. Ez ellentmond látszólag a foglakozásának, de valójában nem. Földi ésszel kegyetlen a valóság, pedig semmi más, mint az abszolút boldogság!
süti beállítások módosítása