Baranyatúra-részelt 2.

Anyósom volt ma itt. Annak ürügyén, hogy őt hazavisszük, folytattuk a tegnapi "nyaralást". Felmentünk a tévétoronyba és a Tettyére. Rájöttem, hogy hosszú évek teltek el úgy, hogy nem is vettem tudomást a karnyújtásnyira lévő szép helyektől. Aztán kaptam Ilontól egy nagy szép "harapós" hajcsatot.

Szerző: empszi  2008.07.19. 19:44 6 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr765913427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2008.07.19. 21:30:43

Nagyoj jól tettétek, ha tehettétek! %wink%

SA 2008.07.20. 09:02:30

Nekem meg az a nyaralás, ha nem kell a megyét keresztülmennem.

M 2008.07.21. 07:49:56

Margit, azt hiszem, túl ritkán megyek ki a faluból. Ezen változtatni fogok. Anti, már abból tudtam, hogy ez a Te kommented, ami csak oldalt látszik belőle. :)

SA 2008.07.21. 16:23:09

Melyik oldalt? A bal oldalon egy vidéki plébános ül a kőpárkányon és uzsonnáuik. Megy a püspökéhez gyalog úgy 80 km-t. A felesége csomagolt neki kaját. Visszafelé a városban vesz majd a gyerekeinek valami apróságot, mind a tizenkettőnek. Baromi meleg ez a sárga-fehér reverenda, de ebben kötelező a püspöknél megjelenni. Ennyi a kép.

M 2008.07.21. 18:24:01

Anti, a bejegyzés mellett jobb oldalon, ahol az utolsó kommentek elejét láthatjuk. Vidéki plébános... :)

SA 2008.07.21. 19:43:57

Értem. Vidéki plébános, aza olyan pap, aki nem nagyvárosban egy plébániát vezet. Misézik, keresztel, bérmál, gyóntat, betegeket lát el szentséggel, temet, megszervezi a hittantanítást, vezeti az anyakönyvet és az egyéb adminisztrációt. Ha sok a munka, a püspök segédlekészt (káplánt) és diakónusokat is rendelhet mellé. Lhet szerzetes is, de többnyire világi pap, aki a latin egyházat kivéve lehet nős férfi is, de a anglikán egyházat kivéve pap már nem nősülhet a felszentelés után. Az anglikán egyházban vannak nő papok is, de minden más egyházban csakj férfi lehet. A plébános munkájának egy részét elláthatja laikus is, de ekkor a csak pap által kiszolgálttható szentségeket egy máshonnan jött pap adja a híveknek. Az ilyen laikus plébániaigazgatónak nevezzük. A plébános, plébénis szó latin eredetű, a plebs tő származékai, de így csak a latin egyházban nevezik. Görögül paróchus, aki a paróchiát vezeti. Helyesebb lett volna ezt az etióp papot paróchusnak nevezni. Tudtad, hogy Etiópiában, Perzsia-Babilonban, Indiában és Örényországban előbb terjedt el a kereszténység, mint a Római Birodalomban?
süti beállítások módosítása