Mai bölcsességeim

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve

Azt hiszem, minden emberben van egy olyan ösztön, hogy szeretné, ha megértenék. Ha feltételeznék róla a jó szándékot. Mert végső soron igazából mindig valami jónak vélt cél érdekében cselekszünk. Persze, az már kérdés, hogy kinek jó az, amit annak gondolunk. És esetleg kinek épp az ellenkezője. Sokat sérülünk mások szándékai miatt, meg azért is, mert fáj, ha a rosszak közé sorolnak. És ott nem akarunk maradni. De kérdés, mennyi energiát érdemes abba fektetni, hogy megértessük a jó szándékunkat. Mennyire számít, hogy ki mit gondol, ki hova sorol?

Meg egyébként is:

Minden, amivel kapcsolatba kerülünk, hat ránk

Kár azt feltételezni, hogy nem érint. Meg azt, hogy ha tudom, hogy miért kell elviselnem, akkor nem is fáj. Pedig fáj. És fárasztó, és nehéz. Ezért nagyon érdemes meggondolni, hogy milyen helyzetekbe is engedjük magunkat belecsúszni.

(És egy kissé nyersebb megfogalmazásban:

Aki a sz*ral birkózik, ha győz is, sz*os marad.)

Szerző: empszi  2008.08.01. 20:06 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr915913416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2008.08.01. 20:47:08

.hűűű, M....akkor téged most nagyon kiborított valami....

M 2008.08.01. 20:50:33

Hát először nem is, csak aztán addig húztam magam, hogy mire a szöveg végére értem, ez lett belőle. De már el is múlt, pl. azét mert olvastam, hogy nevetős napod volt, és a jókedv ragadós. :)

Zefir 2008.08.01. 21:23:32

a dolgok olyanok, amilyennek mi megéljük őket van értelme olyan dolgok miatt idegesíteni magunkat, ami mások hibája? nyilván a személyes érintettség néha okot ad, legalább is ürügyet rá, de ha hagyom magam befolyásolni mások által, máris belecsúsztam valamibe... tettszik a kép, ami a post elején van olyan perspektívából mutatja a világot, amit ritkán látunk a kockakövön hason fekve láthatjuk az orrunkat berugdosó bakancsot láthatjuk a fájdalmasan kemény követ érezhetjük benne a nap melegét észrevehetjük a köztük lévő résekben megeredő életet minden csak nézőpont kérdése

M 2008.08.01. 21:39:24

Zefír, 1. Igazad van. 2. Köszönöm a képelemzést. (Majd olvasok mások is ilyesmit tőled - máshol :) ) Nem volt tudatos a választás, de úgy tűnik a tudatalattimra hagyatkozva - csak úgy érzésre - jól választok. :)

margit2 2008.08.01. 21:40:34

Csak a jószándéku ember tud jószándékot feltételezni a másikról...

M 2008.08.01. 21:45:28

Margit, azt hiszem, ez nagyon igaz. És most jól jön nekem, hogy mondtad. Köszönöm! :)
süti beállítások módosítása