Szükség idejére

Kitöltöttem egy tesztet. Ideteszem az értékelést, hogy néha belepillanthassak, ha szükségét érzem.

ÖnÉrtékelés:
Nagy elvárásaid vannak magaddal szemben, és bár ezeknek általában meg is tudsz felelni, többször úgy érzed, nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretted volna.
Nem vagy teljesen biztos önmagadban, bár te is tudod, hogy fontos értékeknek és tulajdonságoknak vagy birtokában. Amikor nem feledkezel meg egyéniséged pozitívumairól, olyankor tudod, hogy ok nélkül vagy olykor elégedetlen önmagaddal.

Jótanácsok
:
Erősítsd meg önbizalmadat, hogy teljesebben kifejleszthesd képességeidet, és ne veszítsd el könnyen az önmagadba vetett hitet. Összpontosíts azokra a tulajdonságaidra, amelyekről tudod, hogy a legjobb oldaladat alkotják. Ne légy túl kritikus magaddal szemben, és ne sajnáld magadtól az elismerést sikereidért, pozitívumaidért.
Szilárdabb önbizalmadra építve sokkal többet hozhatsz ki magadból.
Megküzdés:
Sok
erőt érzel magadban az akadályok legyőzéséhez. Számodra a nehézségek gyakran inkább érdekes kihívást jelentenek, mint leküzdhetetlen akadályt. Bizonytalan élethelyzetekben sem veszíted el kezdeményező-készségedet. Rugalmasan tudod terveidet lehetőségeidhez és a körülményekhez igazítani, anélkül, hogy fel kellene adnod őket. Legtöbbször képes vagy arra, hogy kedvező irányba alakítsd a kellemetlen helyzeteket is.
Jótanácsok:
Ne engedd, hogy aktivitásod, kreatív problémamegoldó képességed csorbuljon. Örülj sikereidnek, és használd fel dinamizmusodat arra is, hogy kissé "felrázd" azokat is, akiknek kevesebb jutott a kezdeményező-készségből. Példát mutathatsz társaidnak a problémákhoz való okos hozzáállásból, segíthetsz nekik megmutatni, hogy nem kell feltétlenül megijedni, és megfutamodni a nehézségektől.
Közvetlen optimizmus:
Úgy érzed többnyire jó dolgok várnak rád a jövőben. Bízol benne, hogy a fontos dolgok elképzeléseid szerint alakulnak majd, és ezért hajlandó vagy tenni is. Eddig is tapasztalhattad, hogy szerencsés alkat vagy, ez is hozzájárul jövőbe vetett hited erősítéséhez. Nem aggódsz a sorsod miatt, bizakodóan tekintesz az elkövetkező évek elé, a jövő számodra elképzeléseid megvalósítására kínálkozó lehetőségeket jelent.
Jótanácsok
Sokan megirigyelhetnék optimista szemléletedet. Ha teheted, győzz meg másokat is a pozitív elvárások erejéről, és ne engedd, hogy bárki elhitesse veled, hogy nem okos dolog elfeledkezni a negatívumokról. Nehézségek esetén is koncentrálj a lehetőségekre és szerencsés fordulatokra, hiszen az elvárással mozgósíthatod saját erőforrásaidat is sorsod ilyen kedvező alakítása érdekében.

Szerző: empszi  2008.08.07. 19:31 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr25913403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilly 2008.08.07. 21:34:57

SZIA Drága! hát Te mit gondolsz erről?

M 2008.08.07. 21:51:07

Eléggé találónak érzem, sőt hízelgőnek is. De érdemes szem előtt tartanom a megállapításait, azt hiszem. :) És nagyon örülök, hogy itt vagy, Tilly! :)

mk 2008.08.08. 00:14:09

M, es honnan lehet egy ilyen tesztet letolteni? oleles, mk:)

M 2008.08.08. 09:43:43

Kiezem, innen: http://www.optimistaklub.hu/popup/teszt93.php

Tilly 2008.08.08. 09:43:59

Ha paszol az klassz, én is ezt tippeltem volna:) legalábbis a legjobbik felére:D "sokat gondol ám Rád!"

M 2008.08.08. 09:47:22

Hahó, Tilly! :) épp itt vagy4 Ez jó4 :) :) :)
süti beállítások módosítása