Nagyboldogasszony napja van

Ezen a napon, ha tehetem, elmegyek Gyűdre. De nem délelőtt, amikor sokan vannak, hanem estefelé. Olyankor már általában nincs ott senki, és a csendet jobban szeretem. Ma is ezt tervezem. A máriagyűdi kegytemplom most kapott basilica minor rangot, ennek ünnepélyes kihirdetése szeptember 14-én lesz. Ez a nap Szent István halálának évfordulója is, ma éppen 970-ik.

Egyébként nagyon meleg van. Túl sok hasznot nem hajtottam ma. Holnap iskolameszelés. Erről jut eszembe, hogy bejárta a magyar sajtót a hír, hogy kikapcsolták az iskolánkban az áramot. De már visszakötötték (azt hiszem), mert tegnap engem hívott az áramszolgáltató, mert valahol még az én nevem van kiírva, mint akinek kulcsa van az épülethez. Hát már nincs. De talán jobb is így.

Szerző: empszi  2008.08.15. 16:46 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr305913396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2008.08.15. 19:57:18

Én reggel és délután öt körül voltam. Reggel éppen ki, du már bepakoltak az árusok és nem volt már/még tömeg, úgyhogy semmi sem zavart. Hát én azért is hálát adtam Gyűdön, hogy az önkormányzati iskolafenntartástól megszabadított.

Livia 2008.08.16. 14:01:13

Elég szomorú, mikor már az iskolában is kikapcsolják az áramot!!! Ez a vég. Nem, ez a kezdet....:(((((((((((
süti beállítások módosítása