Fókuszban a padlizsán

A nap fő attrakciója az iskolai meszelés volt. Sajnos az én osztályom éppen nem készült el, de majd még sort kerítünk rá becsengetésig. Az viszont jó volt, hogy az egyik kolléganőtől kapok egy új padlizsános receptet. Ennek több okból örülök. Először, mert nagyon szeretem a padlizsánt, és minél több változatban szeretném elkészíteni. A másik oka meg az, hogy a honlapomra a google keresőből legtöbben a padlizsános ételek nyomán jutnak el, ezért jó lenne oda is minél több recept ebben a témában. (Örülnék annak is, ha a blogolvasóim közül kapnék valakitől.) Van egy nagyon „lényeges” kérdésem is padlizsán ügyben. Nevezetesen: Be kell-e sózni a padlizsánt elkészítés előtt? A legtöbbeknek az a véleménye, hogy igen. Be kell vallanom, hogy én soha nem sózom be. És nem is tudom elképzelni, hogy ezt megtegyem. Pedig valószínű nagyon egyedül maradok ezzel a véleményemmel, mert kiírtam a Hoxán egy szavazást erről, s eddig a pillanatig még senki nem támogatta az én álláspontomat. Nos, ebből azt a következtetést vonom le, hogy elég egyedi lény vagyok, mi másra is gondolhatnék? :D

Szerző: empszi  2008.08.16. 17:44 13 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr955913395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livia 2008.08.16. 17:48:56

Én is be szoktam sózni!!!:)))

margit2 2008.08.16. 19:51:01

Igen, be kell sózni, mert akkor ki tud folyni belőle egy kis kesernyés lé. Én is nagyon imádom! %razz%

SA 2008.08.16. 20:50:48

Igen, a kesernyés ízt sózással ki lehet venni belőle. Vigyázni kell a zöld részeivel (a terméskocsánnyal és a csészelevelekkel is), mert ugyanúgy mint rokonánál a burgonyánál mérgezőek.

szonika 2008.08.17. 17:56:41

Be kell, mert különben keserű. A sót meg le lehet mosni róla aztán (a keserű lével együtt), és akkor sós se lesz.

M 2008.08.17. 18:02:48

Eddig mindenki ellenem szavazott. Megértem, de mégsem változtatom meg a szokásomat, mert én így szeretem. (Én a csokiban is a keserűt szeretem, a minél keserűbbet!!!) :)

Aranyhal 2008.08.17. 20:01:44

Soha nem sózom...és nem is keserű..sőt, ha padlizsánkrémet csinálok, akkor még a héját sem vágom le, csak kikaparom belőle, ha megsült.

dédike 2008.08.17. 20:24:07

Én csinálom így is ugy is, mikor hogy áll kézre.ha gyenge nem keserü, a pudvás meg ugysem kell.

anima sound 2008.08.17. 20:40:40

Szerintem azért sem szükséges besózni, mert úgy kijön az eredeti íze az ételnek, egészségesebb is, és finom is! Én alig sózom az ételeket, a zöldségeket szinte sosem!

SA 2008.08.17. 20:50:27

Dédike mondta ki a döntő szót: ha zsenge, nem keserű. Viszont van amikor nem zsenge, de még nem is pudvás. Akkor a sózás segít. Egyébkén a keserű anyaga sem, a lila héja sem mérgező, csak a zöld részei. A padlizsán egyébként az itthoni csucsor, az amerikai krumpli paradicsom és hátsó indiai rokona. A család minden tagjának van valami mérgező része. A dohányt speciel emiatt termesztik. A padlizsán (Solanum indicum - tojáscsucsor, törökparadicsom) évelő tüskés bokor, de nálunk a tüskétlen és nagybogyójú változatát termesztik egynyárűként. Ha át tudja valaki teleltetni, jövőre még bővebben teremne. Próbáljátok meg!

Manólány 2008.08.18. 17:34:37

Jaj, de szép. Sajnos az enyémet meglepték a krumplibogarak. Minden nap leszedem őket, de így is gyorsabbak mint én, mert már alig van rajta levél.

Livia 2008.08.18. 20:23:01

Nem ellened szavaztunk, hanem a sózás mellett!!!!!:)))))))))))) Éljen a só!!!

M 2008.08.19. 20:32:47

Aranyhal, én is, én is, én is... :) :) :) Dédike, ez így bölcs! :) anima sound, ezzel én is így vagyok! :) Anti, tényleg, lehet, hogy áttelelhet? Még a végén fogok ültetni. Manólány, sajnos ez csak egy internetes padlizsán, de most elhatároztam, hogy lesz nekem is. De tényleg! :) Livia, éljen a só! Erre én is szavazok, mert a végén még úgy járok, mint a király a mesében! :)

SA 2008.08.19. 23:04:16

Vigyázz az átteleléssel, mert az üvegházi molytetű beltéri helyen imádja. Egyébként most is vetheted, tavaszra, mire kiteszed az udvarra, már egyszer terem is.
süti beállítások módosítása