Fókuszban a padlizsán
A nap fő attrakciója az iskolai meszelés volt. Sajnos az én osztályom éppen nem készült el, de majd még sort kerítünk rá becsengetésig. Az viszont jó volt, hogy az egyik kolléganőtől kapok egy új padlizsános receptet. Ennek több okból örülök. Először, mert nagyon szeretem a padlizsánt, és minél több változatban szeretném elkészíteni. A másik oka meg az, hogy a honlapomra a google keresőből legtöbben a padlizsános ételek nyomán jutnak el, ezért jó lenne oda is minél több recept ebben a témában. (Örülnék annak is, ha a blogolvasóim közül kapnék valakitől.) Van egy nagyon „lényeges” kérdésem is padlizsán ügyben. Nevezetesen: Be kell-e sózni a padlizsánt elkészítés előtt? A legtöbbeknek az a véleménye, hogy igen. Be kell vallanom, hogy én soha nem sózom be. És nem is tudom elképzelni, hogy ezt megtegyem. Pedig valószínű nagyon egyedül maradok ezzel a véleményemmel, mert kiírtam a Hoxán egy szavazást erről, s eddig a pillanatig még senki nem támogatta az én álláspontomat. Nos, ebből azt a következtetést vonom le, hogy elég egyedi lény vagyok, mi másra is gondolhatnék? :D