Gyerekkorom ízei
Lazacnál olvastam, megtetszett. Nos, mik is voltak?
Aludttej – márványosan elomló, friss házi tejbe aprított friss, ropogós héjú kenyér, (egyáltalán az a kenyér a Sándor péktől), bőrös virsli, főtt kolbász Szilveszterkor, paprikás fasírt, kacsasült, keszőcés lepény, az otthon készült kolbász és a szalámi, kolbászhússal töltött szalonna (tavasszal felvágva), reszelt tormával beborított főtt sonka húsvétkor, nyers füstölt sonka paprikával, paradicsommal nyáron.
Pásztorpecsenye disznóvágáskor, friss töpörtyű, füstölt disznósajt, házi kenőmájas, meg ahogy frissen levették a füstről a kolbászt és a szalonnát. Sült csirkevér.
Pörkölt tökmag, sült tök, Bambi csatos üvegből, lángos 2 Ft-ért, nagy kifli, Pilótakeksz, csokis nápolyi, a fekete medvecukor és a hasonló ízű Kasu és bocskorszíj, Tavaszi vagdalt (húskonzerv), krumplicukor, szőlőcukor, pezsgőpor, jaffa szörp.
Sötétzöld héjú, piros bélű görögdinnye, Csabagyöngye szőlő, frissen aratott búza.
És már gimis koromból: a Melódia csoki és Csóka (jugoszláv) húskrém meg Lesnik Maza (vagy valami ilyesmi) mogyorókrém Jugóból (meg a Kolinos fogkrém szintén onnan). És lehet, hogy reggelig írhatnám.