Botsáska

A múltkor egy ismerősöm felvetette, hogy miért mindenki csak azokkal foglakozik, akik fogyni akarnak. Vannak olyan emberek, akik a soványságukat szeretnék megváltoztatni - reménytelenül, de velük nem foglalkozik senki. Ez igaz lehet, bár eddig nem figyeltem erre. Nyilván sokkal kevesebb az ilyen ember, s ezért a hangjuk is jóval halkabb. Az elgondolkodatott, hogy mi lehet a pszichés háttere a hízásképtelenségnek. Ha ugyanazon a nyomon indulok, mint a túlsúlynál, nevezetesen, hogy a testünk mérete összefügg azzal, hogy tudat alatt mit érzünk biztonságosnak, akkor talán az az ember, aki képtelen nagyobb testet növeszteni, az úgy igyekszik biztonságosabb létet teremteni magának, hogy lehetőleg láthatatlan, észrevétlenebb legyen. belesimuljon a környezetébe, mint a botsáska. No, ez csak az első ötletem. Ezen azért még érdemes lenne eltöprengenem kissé.

Szerző: empszi  2008.08.27. 20:02 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr95913388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyhal 2008.08.27. 20:15:05

Nekem van olyan ismerősöm, aki képtelen hízni akár fél kilót is, pedig nagyon szeretne. Sokszor viccelődünk azon, hogy kettőnket össze kéne gyúrni és igazságosan szétosztani...persze ez amúgy nem is vicc. %smile% SZóval botsáskának sem jó lenni, éppannyira nem, mint túlsúlyosnak.

SA 2008.08.27. 21:47:19

Viszont divatosabb a soványság. A kor memetikailag diktált nőideálja sovány. Legalábbis a fenekükről hiányzik a terhességi tartaléktápanyagként szolgáló zsírpárna.

Manólány 2008.08.28. 11:44:32

Van benne igazság amit írtál.

Doris 2008.08.28. 14:23:08

Én erről konkrétan olvastam, hogy a ducik a párnáikkal védik magukat a külvilágtól. Hát nem tudom. Szerintem meg ez nem igaz, hisz legtöbbjüket nyomasztja a súlya.

M 2008.08.28. 20:59:39

Lazac, ez nyilván épp olyan valós probléma, mint az ellentettje. És csak azt erősíti bennem, hogy nem csak életmód kérdése ez. A túlsúly gondját átélőként hajlamos vagyok az hinni, hogy a másik oldalnak könnyebb, pedig csak észrevétlenebb a baja. Manólány, szerintem is érdemes ezen elgondolkodni. Doris, nagyon összetett ez a kérdés, és eléggé függetlenül működik a tudatos akarattól - ahogy én tapasztaltam.
süti beállítások módosítása