Cél lett

Mi különbözteti meg az álmodozást a céloktól? Elég sok minden. Többek között az, hogy leírjuk. Pl. így: Művelem a kertem. Igen, így, jelen idejű állításként. Aztán meg az is, hogy ha már megfogalmaztuk, akkor minden nap teszünk is érte. Valamit, akármilyen kicsit is. És ha esetleg másokat is beavatunk, akkor ez még segíthet is, hogy megmaradjunk az elhatározásunk mellett. Persze, nem olyanoknak érdemes elmesélni, hogy mit határoztunk, akik várhatóan lebeszélnének, leszólnák az elképzelésünket, illetve elmondanák, hogy úgysem lesz belőle semmi, mert ekkor meg akkor így és így. Nos, ez nem csak elmélet. Tényleg kitűztem a fenti célt. És tényleg teszek érte mindennap egy kicsit. Mát több mint egy hete tart ez az elhatározásom. Persze ez így elég nevetségesen hangzik, hiszen a házunk egy 1400 négyzetméteres telken áll már tíz éve, és néhány ritka kivételtől eltekintve nemigen foglalkoztam itt növényekkel. Leginkább fű van itt, de az nem is én vetettem és nem is én nyírom. Az egész kertészkedéstelenségem legfőbb okát az allergiámban láttam. De most már nem érdekel. És majd meglátjuk. Most van három ágyáska. Vetettünk fekete retket, salátát, spenótot és petrezselymet is. Mert úgy mondták, hogy ezeket lehet most. A retkecskék – ezek kerültek legelőször a földbe - kezdenek kikelni. (A képen nem a mi kertünk van! Ez csak egy google kert.)

Szerző: empszi  2008.09.05. 20:56 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr225913379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2008.09.06. 04:40:12

...nagyon szeretem a szép kerteket, de én nem veteményeskertekben gondolkodom...valahogy kimaradt a génjeimből a földnek ez a féle szeretete...inkább az ilyen szépséges,pihentetős kerteket favorizálom,:-))))

M 2008.09.06. 07:04:45

Elég nagy az udvar, csak egy kis része lesz veteményes. De remélem, más is lesz zöldségen kívül. Akármilyen furcsa, itt a faluban nem lehet friss zöldséget kapni És úgy gondoltam, ha lesz egy kis kertem, akkor is lesz egy-egy ez-az, akkor is, ha éppen nem lesz időm bemenni Pécsre a vásárcsarnokba. De majd meglátjuk. :)
süti beállítások módosítása