Ezt akart íródni

Dátum szerint még nincs egy éve. Úgy még van két nap. De szeptembernek ez a szombatja volt. Egy évvel ezelőtt épp ezekben a percekben döntöttem el, jöjjön a mentő. Éppen a vérhányás sokkját éltem. Tudtam, hogy nincs tovább. és jött a mentő és az az éjszaka. Éjfél után fél órával kezdődött a műtét. Napokkal korábban perforált vakbél, kiterjedt hashártya-gyulladás, két liter genny a hasüregben. Egy érsebész professzor a műtőben, és egy rezidens sebész. És még valami: hatalmas Kegyelem. Még maradnom kellett. Nem ezt akartam írni, mert ez a Képtelen történet. De ez jött. Hetekig egyáltalán nem mertem ezekre az órákra, de még az előző napokra sem gondolni. Most meg talán meg már nem is kell ezekre gondolnom. Napközben nem gondoltam ám erre, hiszen még van két nap a tényleges évfordulóig. De ahogy a növénykéimet öntöztem az előbb, csak ez járt az eszembe. Meg az, hogy pár nap múlva, az volt a legfőbb vágyam, hogy újra ott sétálhassak a kertben. Ezt megadatott. Holnap lesz a könyves szeánszom a nevkós rendezvényen. Délután háromkor. Lesz vagy ötven fok. Kíváncsi vagyok, hányan jönnek. Mondanivalóm az van bőven. Kicsit több, mint ami a húsz percbe belefér. Tavaly szeptember 9-én ez volt a nap képe a Nat. Geon. Évszakváltó ciklon a címe. (Tavaly szeptember első vasárnapja szeptember 9-re virradt.)

Szerző: empszi  2008.09.06. 20:01 4 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr305913377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mk 2008.09.07. 01:47:59

Draga M! Tudom h. faj fetepni a sebeket, a lelkieket talan még jobban.., de DE! Odafont tudták, h. neked még sok a dolgod idelent... es tudom, hogy tudod: amig van mondanivalod (boven), addig nincs baj! :) ugyhogy: ne felejtsd el, ami tortent, az okait se furkeszd. ellenben amit el akarsz mondani, tedd meg! (megsugom: hamarosan 60 ezer ember minimum ertesul rolad... )

Dorozs 2008.09.07. 06:26:47

Pocsék élmények, csak remélni lehet hogy mélyre merül a múlttal... Soha se téjenek vissza!

SA 2008.09.07. 09:36:18

Az asztrológiában természetesen katolikusként nem hihetek. A főnököm viszont asztrologus, és szerinte az augusztus vége, szeptember eleje különösen nehéz időszek. Gondolj csak a mohácsi vésztől a szeptember 11-ig tartó sorozatra a történelemben, amik ekkor történtek. Idén erre még a Mars egy nagyon rossz állasa is szuperponálódik, ami csak 12 év múlva ismétlődik meg. Aki erősebb ezeknél, megmarad. Te a tavalyi ilyen időszaknál erősebb voltál.

csibike 2008.09.07. 18:49:56

Ezeket az évfordulókat nem lehet kitörölni... és talán nem is szabad :)
süti beállítások módosítása