Aranyhal ajándéka

A dolog még januárban kezdődött ezzel:
http://blogol.hu/comment.php?log=1352091

És hogy eljött-e az én időm? Még nem tudom. Sokszor utólag derülnek ki a dolgok. Megteszem, ami tőlem telik. A többi nem az én hatásköröm. Éppen ezt tanítottam az osztályomnak is. Mert az ünnepi műsorban az egyik kislány belesült a versbe, aztán nagyon sírt. Már előtte azt mondogatta magának, hogy úgysem fog sikerülni. Hiába biztatgattam. (Hatalmas vállalás volt tőle, meg is lepődtem, hogy ezt szeretné, de éppen ezért, de segítettem, ahogy tudtam, hogy sikerélménye legyen. Tudta is, csak elszállt az összes önbizalma, megrémült. Hogy mitől is? Nos, ez a jó kérdés, hogy mitől is rémülünk meg. Azt mondtam a gyerekeknek, hogy sajnálkozás helyett tanuljunk az esetből, legyen a kislány fájdalmának az az értelme, hogy megjegyezzük mindannyian, hogy az „úgysem fog sikerülni” helyett, azt mondogassuk a nehéz helyzetekben, hogy „megteszem, amit tőlem telik”. Azt is elmondtam nekik, hogy a fájdalmas helyzeteknek is van mindig tanítása, csak figyelnünk kell rá. Szóval ilyesmiket beszéltem. Remélem, hegek nélkül gyógyul be a kislány sebe. (Egyébként senki nem ezt a mozzanatot említette a műsor kapcsán. A gyerekek és a kollégák is jókat mondtak.)

Köszönöm, Aranyhal! A képet is, meg azt is, hogy mindez eszembe juthatott róla! :)

Szerző: empszi  2008.10.24. 07:17 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr985913328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Livia 2008.10.24. 12:29:45

Szegény kislány.:(((( El fogja felejteni, s egyszer majd kinövi.Én is ilyen voltam.:)

Aranyhal 2008.10.24. 13:35:59

Olvaslak és a hideg futkároz rajtam...nagyon köszönöm, hogy ezt elmondtad itt...érdemes volt a képet megcsinálni. %smile%

mk 2008.10.24. 17:41:12

:) ... hiszen a konyved errol (is) szól! :) hinni kell, bizni kell, es sikerul, ha nagyon akarom...
süti beállítások módosítása