Tökös

Több blogon is láttam, hogy gyerekkoriemlék-felidézgetés van. Sok minden eszembe jutott nekem is, ezek közül talán a legrégebbi dolog, amire valóban (nem elbeszélésből) emlékszem, az a következő:

Apai nagyszüleimnek volt úgynevezett háztáji földjük. Volt benne kukorica és a közte tök. Kivittek néha engem is. Egyszer elbámészkodtam kicsit a kukoricásban, és belecsörtettem egy tökbokorba. A szúrós tökszár (még ma is emlékszem az érzésre), mint valami szörny minél jobban igyekeztem szabadulni, annál szorosabban láncolt magához. A papáék hanyatt-homlok rohantak a segítségemre, amikor felhangzott a velőtrázó sikolyom:
„Segítség!!!! Belekeveredtem a tökindába!!!!”

Szerző: empszi  2008.10.29. 20:07 4 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr775913323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2008.10.30. 15:38:49

Erről már blogoltunk. Aranyos történet. Akkor az volt a tanulság, hogy ez fajta tök, a spárgatök és a cukkini egy faj, és az utőbbinak semmi köze az uborkához, meg Micsurinhoz. A tajgában nem láttam tököt, de rénszarvast sem, viszont láttam tavi fókát ma, ami szintén ehető, csak nem húsmentes napokon. Minap ettem tortollába tekert rénszarvast. Az is husos napra való. Otthon is esik?

SA 2008.10.30. 15:41:58

Ja, és ez a tökfaj (spárga, cukkini és patiszon) nem nagyon indádzik, inkább bokrosodik, A kukorica közé takarmánytököt szoktak vetni, vagy esetleg sötőtököt, Na aközé még egy felnőtt rénszarvas is be tud gabajodni, nem egy picilány! :D:D:D:D

M 2008.10.30. 16:55:12

Tudom, Anti, hogy takarmánytök volt az annakidején, de egyetlen indás takarmánytök sem volt a google képek között. De gondolhattam volna rá, hogy szóváteszed, és inkább kerestem volna szorgalmasabban.

SA 2008.10.30. 19:48:04

:D:D:D: Tök-tök, tök mindegy.
süti beállítások módosítása