Mélységes

Munkába menet egy pékség előtt épp leszálltam a Csepel márkájú kerékpáromról, mikor szembe jött velem a városkánk múzeumának régésze. Bár köszönőviszonyban voltunk, mégsem mondhatom, hogy a közeli ismerőseim közé számított. Mikor meglátott, megállt, rám nézett, s minden bevezető nélkül azt mondta: - Maga rossz korban él. Nem ebbe a világba való. Maga tizenhetedik századi nagyasszonynak született – aztán köszönés nélkül továbbment. Csak álltam ott, mint a Bálám szamara. És valahol a lelkem mélyen tudtam, hogy igaza van. Mindez a nyolcvanas évek elején történt. S bár addig soha nem gondolkoztam ilyesmin, de azóta olykor eszembe jut, amikor valami nagyon-nagyon mélyen lévő érzés azt üzeni, hogy egy nagy birokon lennék otthon, ahol sok ember él, nagy konyhát vezetünk, földek vannak és állatok. S mindazokról, akik ott élnek, anyai szeretettel gondoskodom. És összetartozunk, mint egy nagy, erős család. Amikor meghozták és beállították szombaton a sütőt, megint felsejlett bennem ez a vágyemlék. Hogy egyszer talán majd az én konyhám sokak biztos pontja lesz.

Szerző: empszi  2008.11.03. 16:54 5 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr165913320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2008.11.03. 17:47:59

:D Már megint nem ehető, ami a képen van, viszont iható. Baranya megye legmélyebb kútja a diósviszlói hegyen (a Tenkestől Neked jobbra két kisebb domb után a közepes) tetején volt. Nem tudom megvan-e még. Olyan mély volt, hogy a hegy tetejétől az aljáig ért, sőt azon túl. az első vízzáró rétegig. Benyovszky Móric ásatta, mikor megúnta a Madagaszkári királyságát. Nagyasszony villanyremmel. Nekem van itthon egy, csak villanyrem nincs hozzá. Jó dolog ám tizenvalahány embernek ebédet főzni csak olyan közönséges szombaton. Három kacsa minumum, vagy öt csirke, esetleg egy teljes karaj hosszú, rövid része együtt. Nagyüzem, csak szolgálók nincsenek.

margit2 2008.11.03. 19:29:28

Nekünk nőknek a génjeinkbe van kódolva...

Aranyhal 2008.11.03. 21:01:07

szép gondolat, és igaza volt annak az embernek.%smile%

skyppy 2008.11.04. 04:15:48

:-)))....lehet az előző életedben az is voltál....én biztos valami úrinő, mert remekül érzem magam az emeletes házban, semmi gazdasági munka,stb....:PPP

kiezem 2008.11.04. 09:52:58

es hova lesz az ut, ahova az elokeszuletek tortennek? :)
süti beállítások módosítása