Önsegítő-ideológiagyártás

Holnap délután helyettesítenem kell a napköziben. Ez egy olyan fokú nemszeretem feladat számomra, hogy mindenképpen valami bölcs ideológiát kell gyártanom annak érdekében, hogy jó lélekkel viseljem. Nos, a következőkre jutottam önsegítő-ideológiagyártásilag: Az életünkben a nemszeretem, kellemetlen sőt rossz dolgoknak az lehet az értelmük, hogy általuk olyan tapasztalatokhoz, tudáshoz juthatunk, melyekre nagy szükségünk van ahhoz, hogy valójában azokká válhassunk, akik vagyunk. (Márpedig szerintem az a boldogság záloga, ha végre azok lehetünk, akik valójában vagyunk.) Ezekhez a tapasztalatokhoz, ehhez a tudáshoz úgy juthatunk hozzá, ha nyitott szívvel, kíváncsi figyelemmel végezzük az adott feladatot, viseljük el az adott helyzetet. Ha tiltakozik testünk lelkünk, akkor csak a kellemetlen élményeink szaporodnak, és mérhetetlenül kifáradunk. Tehát holnap azt fogom figyelni, hogy mit is taníthat nekem ez a napközizés. A kép a nap képe a Nat. Geo-ról: címe: Abandoned (elhagyatott) . Hát akkor legyen ebből meg az a tanulság, hogy ne hagyjam el magam.

Szerző: empszi  2008.12.09. 18:22 7 komment

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr905913293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2008.12.09. 19:45:15

Az ideológia megvan, miért is hagynád el magad? %smile%

Aranyhal 2008.12.10. 08:43:14

ha van egy jó szapolyod ebből a csónakból simán ki lehet merni a vizet és go!!!! %lol% *optimista hal*

SA 2008.12.10. 17:34:12

Én meg kimondottan szeretnék napközizni. Kár, hogy az én munkahelyemen nincs , és nem is lehet napközi. :D Pedig egyes kollégáim házi feladatát szívesen megnézném :D:D:D

SA 2008.12.10. 21:24:41

Valami kaja nem lehetne a képen? :D:D:D:

oximoron 2008.12.11. 23:41:14

SA, mondd, te ennyire ehes vagy mindig, vagy csak valamiféle vágy hajt a kaják utan? :) M! kibujik belolem, hiaba no: a cimben szerintem te arra gondoltal, hogy "önsegítőideológia-gyártás" . vagy nem. ezen nem veszunk ossze. rendben? :)

SA 2008.12.12. 18:22:07

Hát csak annyi, hogy régebben mindig kaja volt a kép: tök, csiga (mármint káposztás), meg ilyenek.

M 2008.12.12. 19:32:52

Margit, megcsináltam! :) Aranyhal, eddig nem ismertem a szapoly szót, de már ezért megérte megírni ezt a bejegyzést. Oximoron, ezen elgondolkoztam egy csöppet. Az alapállás az, hogy kötőjel ügyben sem veszünk össze. :) És a helyesírás kérdésében bármikor vakon a Te véleményedre szavazok az enyémmel szemben. Ezzel együtt szerintem mindkét változatnak van értelme. Én abból indultam ki, hogy állandóan ideológiákat gyártok, tehát nálam bevett szokás az ideológiagyártás. És ez lehet ráadásul önsegítő is. De ez már csak nyelvi agycsavarás. :) Anti, ma van gomba. (De csak a blogban, mert itthon már elfogyott.)
süti beállítások módosítása