Körbezsarolás projekt

Tele van a hócipőm minden megsértődővel. A sértődés, a hiszti semmi másról nem szól a szemben, mint hogy ki akarják tőlem zsarolni, hogy vigyem már kicsit a keresztjüket. Vigye csak mindenik a magét! Van nekem elég. Mert ha arról van szó, hogy valaki nem bírja tovább, persze, hogy segítek. De általában nem ilyenkor szoktak hisztizni, megsértődni az emberek. Hanem akkor, mikor azt szeretné, hogy egy kicsit könnyebben lehessen. Mikor megpihenne egy kicsit, mert ő megérdemli. Hogy aztán azt a terhet, ami most őt zavarja, a másiknak kell vinni, az számára nem kérdés, érdekli is a máik, mikor ő vágyik megkönnyebbülésre? Tudom, általában olyanok sértődgetnek, akikkel szintén hisztiztek mások, és nekik is előadták a megsértődés zsarolási projektjét. És aztán ő meg továbbadja. És a körbetartozás mintájára létrejön a körbezsarolás – hisztivel. No, nálam ez nem jön be! Kinőttem már a nagycsoportból. Gyerekkori reflex ez, hogy ha ordítunk, csapkodjuk a seggünket a földhöz, akkor majd anyuka, a nagyi, az óvó néni megoldja. Igen, az évek múlásával kinövünk az oviból. Nem lehet egyszerre mindent akarni! A felnőtt kor jogai, lehetőségei és a gyerekkor felelőtlensége egyszerre nem élvezhető. Ennél már csak az durvább ebben a műfajban, amikor ezt az tarkítja, az váltja ki, hogy most ki kivel is barátkozik, ki kivel állt szóba, most ki kivel is az igaz barát-barátnő? No, ez aztán olyan szint, amit már a hetedikeseimnél sem viselek el. Ezt már tizenhárom éveseknél is dedós problémának érzem. Uff!

Szerző: empszi  2009.02.05. 19:14 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr945913260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2009.02.05. 19:38:52

...így is van!!!%lol%

Alíz 2009.02.05. 20:55:56

Na aztán berágtál, de rendesen. :) Fel a fejjel! Nem könnyű dolog a felnőtté válás és óriási felelősséggel jár. Felelősséget kell vállalnunk saját döntéseinkért és saját tetteinkért. Nem is egy előrehaladott korban lévő emberrel találkoztam az életben, akinek ez még mindig nem jött össze. Sőt, olyannal is, aki úgy halt meg majdnem nyolcvanévesen, hogy még mindig nem lett felnőtté. Bár ez sovány vigasz... :)

Ircsike 2009.02.06. 06:47:05

A kep jo kis villamokat szor, Te pedig kiadtad magadbol, ami bant es ezt jol tetted. Ne is zard magadba ami mereg, ki kell onteni. Remelem a hetvege mar nem lesz viharos, legalabbis ezt kivanom Neked szeretettel!:)

Dorozs 2009.02.06. 18:03:01

Olykor meglepően gyerekes tud lenni egy tapasztalt ember reakciója is... Ez van :(

Aranyhal 2009.02.07. 17:14:37

Ez most nekem nagyon jól jött a múlt heti kavirtyolások után...köszönöm. %smile%
süti beállítások módosítása