Metaforák

A metaforás hétvége óta csak a metaforák járnak a fejemben. Figyelem őket. Nagyon érdekes. Azelőtt nem tudtam, hogy ennyi képpel, hanggal érzéssel élünk együtt, s ezek kormányoznak bennünket a hétköznapjainkban. De egy ideje már tudom ezt, és nagyon érdekel. Nagyon sok minden van mostanában velem. Csak valahogy nem állnak össze a képek szavakká. Mert minden változik kavarog, mint egy hatalmas színes köd. És én, mint egy színes fénysugár benne vagyok ebben a ködgomolyagban. Néha egy határozott kontúrú szál(?) fonal(?), mint egy szövet egyik szála. De ez mégsem szál inkább olyan mint egy patak, egy kis vízér. Aztán ez a kis gyors folyású hegyi patak laposabb részre ér, és szétterül a homokos talajon, majd újra keskeny és gyors lesz, s így kavarog, változik együtt a többivel. Szóval ilyesmi képek vannak a fejemben mostanában. Életmetaforák. S közben egészen más képek is. Pl. egy ehhez hasonló. Most reggel találtam. Nem véletlenün, hanem kerestem egy erdeki házas képet, hogy "kívül" is legyen. (A hidat is azért keresem. ) Erdei ház a Bucsinon. Szóval ott van ez valahol a nyári táborunk közelében. Szenzációsak ezek a metaforák. Nem érteni kell, csak meglátni és érezni. :)

Szerző: empszi  2009.04.01. 06:15 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr865913231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2009.04.01. 06:28:54

Ez egy nagyon jó kép! Ha nem írtál volna semmit, akkor is mindent elmesél...%smile%

Livia 2009.04.01. 20:07:02

Voltam már Bucsin tetőn, egyszerűen csodálatos az a hely! A kép is....

szaffi 2009.04.04. 22:26:32

Ma láttalak a TV-ben. Érdekes volt, nem csak az, amit mondtál, hanem élőben látni, hallani.:) Nagyon pozitív az összbenyomásom.:)

M 2009.04.05. 06:13:35

Lazac, tényleg mesés... Livia, remélem hasznosan sétálgatok nyáron majd ezen a tájon. :) Szaffi, nagyon örülök! Köszönöm. Remélem, egyszer tényleg találkozunk élőben.

Alíz 2009.04.05. 08:52:47

S akkor most képzeljétek el, hogy ettől a mesés helytől hozzávetőleg 20 kilométerre lakom, sőt be is tudom határolni pontosan, hol van ez kis hétvégi ház. :) A közelében ízeletes gombák nőnek, hajdanán, amikor több időm volt az erdőt járni, a közelében szedtem vargányát, rizikét, őzlábat, cserpes gerebengombát, pöfeteget, galambgombát és rókagombát. :) De ahová viszem majd sétálni a pszichowellnesstábor résztvevőit nagy valósz0nűséggel a felsorolt gombák némelyikével lesz alkalmuk megismerkedni és hasonló, sőt ennél szebb "mesés" helyeket is láthatnak madj. Légelegzetelállítóan szépeket, mert Erdélyről nem véletlenül mondta több neves magyar író, hogy Tündérkert. :)
süti beállítások módosítása