Reménykedős

Egyébként ma a reményről akartam írni, nem a földiekkel játszó égi tüneményről, a csalfáról és vakról, hanem arról, hogy a legnehezebb pillanatoknak is van napos oldala. És mindez azért jutott eszembe, mert tegnap nagyon tetszett Overdose, a csodaló. Valahogy bennem a remény szimbóluma lett. Mert olyan, mint egy üstökös… Meg annyira gyönyörű errefelé a környék. A Tenkes, a Mecsek és közöttük a ragyogó repcetáblák, és ezt látom, ha kinézek az ablakon. Úgy éreztem tegnap egész nap, hogy nincs is a világon szebb hely ennél. Aztán ma lépten- nyomon apró (és nagyobb) bosszúságok értek. És a T-Hom (már, ha így hívják) feltette az i-re a pontot. Vagyis azt hiszem, ez csak a szikra volt, ami az utóbbi időben bennem felgyülemlett puskaport robbantotta. De nem akarok már ilyesmivel foglalkozni. Semmiféle csomagok, csekkek, felszólalások, politikusok, telefonok, beszólások, oda nem figyelések, észosztók nem érdekelnek. Azt akarom, hogy hagyjanak békén. Ki akarom aludni ezt a mai napot, meg az egész puskaport. Az ablakomból elém táruló látványra akarok gondolni, meg a csodalóra és a reményre. Arra, hogy csak úgy a „semmiből” is előkerülhetnek csodák.

Szerző: empszi  2009.04.20. 22:06 2 komment

Címkék: overdose

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr705913222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ircsike 2009.04.21. 06:25:52

Valoban leleksimogato a termeszet varazslatos szepsege. Minden ujjaszuletet es ezer szinben pompazik. Aludj egy jo nagyot es ha teheted menj ki a termeszetbe meghallgatni a madarak eneket. Biztosan szebb lesz a vilag igy Neked is...... Szeretettel olellek!:)

M 2009.04.21. 16:31:23

Igen, Ircsike, ma már jobb, és vihar sincs kint sem, mint tegnap ilynekor... :)
süti beállítások módosítása