Ha virágzik a bodza

"Ha virágzik a bodza, büdös az iskola." A napokban tanultam ezt a népi bölcsességet. S nagyon igaza van. A gyereknek is nagyon büdös már, így sokszorozott energiával lehet csak a kellõ munkatempót és fegyelmet fenntartani. Aztán ilyenkor év vége felé sûrûsödnek a versenyek helyi és nem helyi felmérések (jövõ szerdán pl kompetenciamérés), pályázatok. Most is csinálunk egy pályázatocskát az osztályommal. Nem is a nyeremény a lényeg, hanem, hogy megcsináltuk. Majd lehet rá szavazni interneten. Ezzel tegnap lettünk kész. Éjfélig összeraktam, s feltöltöttem. Ma reggel már sokkal jobbra is meg tudtam volna csinálni. Most vettem észre a döcögõs mondatokat, de már késõ. Mindegy. Ennyi idõ volt rá. A héten csináltam meg az NLP-s záró prezentációmat. Meg iskolai dolgok is hozzájárultak, hogy már napok óta éjjelig ülök a gépnél. Ráadásul úgy, hogy még minimális idõm sincs csak úgy lazításból olvasgatni. De ma, ha (fogorvos és B. után ) hazamegyek, lefekszem aludni. Reggel megint a hajnali vonattal megyek NLP-s hétvégére. De legalább jó sok mindent megcsináltam az utóbbi egy héten. Jár nekem egy kis vállveregetés! (Ja és azt még nem is mondta, hogy a múlt szombaton volt a "nagy konyhaátalakítás") :) és minden munka, ami vele jár. De megérte.

Szerző: empszi  2009.05.22. 10:09 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr135913210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eipi-1 2009.05.22. 10:34:31

Vállveregetés ;)

Alíz 2009.05.22. 11:38:15

Hajrá, Gyöngyi, ügyes vagy! Nálunk még nem virágzik a bodza, de már büdös az iskola. Majd virágozni fog, akkor bodzaszörpöt készítek. :)

SA 2009.05.22. 18:58:46

Büdös az iskola? Délelótt jön velem szembe egy Trabant. Mikor felismertem a gazdáját, mint férje megörültem, mint főnöke haragra gerjedtem: nincs még órád? Nem jött egy tizenegyedikes sem. - mondta. És ez már így lesz a tanév végéig. Totál természetellenes dolog az iskola, ilyenkor bekényszeríteni a gyerekeket, aki az emberiség történetének legnagyobb részében ezt nem tették!

Lazac 2009.05.23. 20:17:41

Vállveregetek innen is...és a bodzából nagyon finom szörpöt lehet csinálni....nálam is készült vagy 10 literrel :):)

M 2009.05.26. 23:00:23

Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Én most nem csináltam bodzaszörpöt, de majd főzök bodzalekvárt. :)
süti beállítások módosítása