Gyémántcsiszoló

Az elõbb az jutott eszembe, hogy a következõ könyvem címe Gyémántcsiszoló lesz. Egész hatékony vagyok így, hogy ha nem kell az iskolába mennem. Így szünetben is ledolgozom ugyan a magam 16 óráját (de legalább nem 18-at! :) ), de ezt nem is érzem munkának. Mert valahogy „tudom”, hogy ha elég szorgalmas és kitartó leszek, akkor majdcsak átlépem az ingerküszöböt, és ha ez megtörténik, akkor már nagyon sokaknak segíthetek. Az iskolában egy vagyok a tanárok között, azt a munkát, amit csinálok, bármelyik kollégám el tudja végezni. Nincs benne különös. Aztán néha nagyon kiábrándító, hogy úgy kellene pozitív változást elérnem, hogy akinek változnia kéne, az nem partner benne. Én soha nem akarhatom jobban a változást, mint az, akinek szüksége lenne rá. A meddõ próbálkozások elveszik az energiámat, az idõmet, a lelkesedésemet, a lendületemet, akkor, amikor meg számtalan más ember egy-egy szalmaszálnyi segítségtõl szárnyakat kap, és sorsfordító segítség lehet egy-egy mondat is. És ha már valakinek jobb lesz, akkor az jó hatással van az egész környezetére. A jó hatásának megtöbbszörözõdése, no, ez nagyon lelkesít.

Szerző: empszi  2009.10.28. 08:30 6 komment

Címkék: gyémánt

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr55913176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alíz 2009.10.28. 11:11:30

Jé, hát nálatok megint szünet van? De jó neked! A napi 16 órai munkával együtt... Én is akarok ilyen szünetet, hátha akkor be tudnám hozni a receptirásban a lemaradásaimat, mert már annyi fotóm van csoportositva, de még nincs beblogolva, hogy eldöntöttem, egy ideig nem fotózom, hanem inkább irok. Pl. ma is beblogoltam egy jó kis receptet és téged is megemlitettelek benne. Nézz be hozzám, nem bánod meg! :))

csibike 2009.10.28. 11:49:32

Mióta ismerlek, azt látom, hogy megtaláltad az utadat és rá is léptél és haladsz rajta előre, feltartóztathatatlanul :) Nem hiszem, hogy egy idő után nem ez fogja teljesen kitölteni az életedet.

skyppy 2009.10.28. 12:40:04

M, ezeket a sorokat most nekem írtad, mert éppen ilyesmivel hadakozom én is, felemészti az energiámat hogy megváltoztassak egy olyan munkahelyi légkört, amin csak én egyedül akarok változtatni:-(((

M 2009.10.29. 18:21:21

Alíz, megnéztem, s tényleg nem bántam meg. Csibike, hááát... :) :) :) skyppy, hhh, mit is mondhatnék?
süti beállítások módosítása