Lesifotók

Nálam az emberi méltóság alapérték. Egy Index-cikk nyomán jutott eszem, hogy szóbahozzam. Tegnap osztályfõnöki órán volt két vendégünk, két exnarkós, egy 46éves asszony és egy 24 éves fiú, akik megrázó módon meséltek az életükrõl, a mélységes emberi nyomorról, és a drogoktól való szabadulásukról a nyolcadikosoknak azért, hogy a saját sorsuk bemutatásával óvják meg ezeket a gyerekeket attól, hogy arra az útra jussanak, melyrõl õk csak a csodával határos módon tudtak megszabadulni. A könnyeimmel küzdöttem, hallgatva, látva õket. Példa értékû emberi méltósággal mutatták be egykori lenullázódott emberi méltóságú önmagukat. Védelembõl. Ez igen, ez elõtt fejet tudok hajtani. De arra szavaim sincsenek, amikor az emberi méltóság sérülésbõl, a magánszféra szentségének megsértésébõl, a lesifotókból milliárdos üzlet lehet, csak azért, mert itt az eladó, hogy bátran feküdj a mocsokba, hiszen a máskor meg szentként tisztelendõnek bemutatott sztárok is azt teszik, amikor az a portéka, hogy a mások emberi méltóságnak sárba tiprásán reméljen nyerni valaki önbecsülést. Mi alapján lehet megítélni, hogy valami jó vagy nem jó? Szerintem nem túl bonyolult. Jobb lesz-e tõle a világ vagy rosszabb (a többedik lépést is szem elõtt tartva), örömöt hoz vagy fájdalmat? Nyilván erre, amit mondok, könnyen rá lehet sütni, hogy közhely. Mert tulajdonképpen az is. Mert ki ne tudná ezt? És ha mindannyian tudjuk, akkor miért van mégis így. Az eladó, amire van vevõ. De hát van ugye a könnyebbik ellenállás iránya…

Szerző: empszi  2009.11.05. 14:26 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr265913172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amerika24 2009.11.05. 16:19:44

...most gondolj csak bele, mit is érezhettek, mikor elmesélték életük legnehezebb korszakát....:o...ha neked is nehéz volt hallgatni....könnyekkel küszködve??? ...vajon megértették ezt a gyerekek is?

margit2 2009.11.05. 21:23:08

Mindenesetre érdekes lehetett ez az előadás, és gondolom, hogy a gyermekek is elgondolkodhattak az ott hallottakon! %wink%

Ircsike 2009.11.08. 09:35:41

En is nagyon tisztelem az olyan embereket, akik letevedtek a helyes utrol, de kepesek visszaterni, es ha ezt meg tanulsagul megosztjak masokkal is, azt meg jobban tisztelem. Na es a lesifotosok.......... "Hugh Grant(49) babkonzervvel dobált meg egy lesifotóst...." Szerintem jol tette........es egy kerdes. Lehet, hogy Lady Diana meg mindig elne, ha nem lennenek ezek a .....hmmm lesifotosok? Igen a szennylapokat el kell adni. Hatalmas penz van a "sztarokbol" akik vagy a tehetseguk, vagy a pucersaguk miatt lettek sztarok, de ez mar egy masik tema.

M 2009.11.08. 18:40:55

Amerika, azt hiszem, megértették. Margit, remélem. Ircsike, teljesen egyetértek.
süti beállítások módosítása