Pénzszaga van

Az ideális testsúly tanulható. Ezzel a címmel írtam egy „szponzorált cikket” az egyik közösségi portálra (már ha az ilyen oldalakat nevezik annak). ((Hoxa.hu :) S a cikk fölött mindvégig jól olvasható volt ez a felírat. Aztán mégis kaptam olyan visszajelzést, hogy a cikknek pénzszaga van. Tehát nyilván azért született, mert az a „hátsó szándéka”, hogy valamit eladjon.

Van, aki nem tudja, hogy a „szponzorált cikk” azt jelenti, hogy én fizettem azért, hogy ez a cikk megjelenjen? Ha valaki rákattint az oldal médiaajánlat linkre, azt is megtudhatja, hogy ez 20.000 Ft-omba került. Miért tettem ezt? Azért, hogy minél többen megtalálják a honlapomat, azért, hogy akinek éppen arra van szüksége, amit én tudok adni, annak ne kelljen tovább nélkülöznie a számára létfontosságú információkat. És persze azért is, hogy minél többen tudomást szerezzenek a visegrádi tanfolyamomról. Meg persze a könyvemrõl is. Hiszen azért írtam, azért adtam ki, azért szántam rá az idõt, az energiát,a pénzt. Ha nem szerettem voltan, hogy ez eljusson az emberekhez, akkor szépen titokban megírom, s bezárom a szekrénybe. Van olyan ember, aki könyvet ír, és nem akarja, hogy minél többen tudjanak róla? Van olyan ember, aki tanfolyamot szervez, és titokban tartja, nehogy legyenek rajta résztvevõk is? Van ember, aki azért dolgozik rengeteget egy szellemi terméken, hogy arról még ne is értesüljön senki? Az tisztességtelen, hogy azt akarom, hogy a munkámnak gyümölcse legyen?! Az hogy pénzt kérnek a boltban, az autószerelõnél, de a mûkörmösnél meg a lottószelvényért is, az természetes? Az, hogy valaki dolgozik egy szellemi termék létrehozásáért (jó sokat!) mások hasznára, aztán pénzt kér érte az tisztességtelen? Nyelvtanfolyamért pénzt kérni meg táncórákért az tisztességes? Vagy azt is ingyen kéne adni, mint a színházjegyet és az uszodabérletet?

Hát nem errõl akartam írni. Ez most csak kiszakadt belõlem. Csupán azt akartam leírni, hogy van ez a cikk és utána van egy fórum, amit szeretnék mûködtetni, de nem tudom, hogy ezt hogyan kell. Mert nem szoktam fórumozni, és nem ismerem ennek a mûfajnak a „lelkivilágát”. Igen, azt akarom, hogy megismerjenek az emberek. Mert csak így tudok összetalálkozni azokkal, akiknek éppen rám van szükségük. Igen, beszélgetni szeretnék az engem érintõ témáról, mert az akarom, hogy életszerû legyen, amit mondok. Mert minden ember más, és mindenkitõl tudok tanulni, hogy aztán a tudást továbbadjam... Igen, ilyen aljas hátsó szándékkal írtam azt a cikket, és fizettem érte, hogy megjelenjen. Igen, és ilyen aljas hátsó szándékkal szólalok meg a cikk után a fórumban.

Szerző: empszi  2009.11.12. 16:31 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr165913168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zefir 2009.11.13. 07:27:32

Azt hiszem, hogy egy oldalvonalról bekiabáló véleményére épp akkora hagsúlyt kell fektetni, mint amekkora jelentőséget magának az embernek tulajdonítasz... Hogyne volna pénz szaga? Minek nincs? A könyvedben a betűket nem a méhecskék hordták össze, a mögötte lévő munka, hit és kitartás nem a véletlen eredménye, ez a te munkád. Miket beszélek, a munkád az iskolában van, ez a hivatásod!

Lazac 2009.11.13. 14:00:16

És...köze? Az ilyeneken úgy fel tudom kapni a vizet! Ha valaki úgy bírál valakit, hogy nem ismeri, nem nézett soha a szemébe...

M 2009.11.13. 19:54:04

Zefiz, most is kiderült, hogy mindennek van jó oldala. Ennek a sztorinak az, hogy írtál, s ezt írtad! :) Lazac, én is. Csak az a jó, hogy nálam amilyen gyorsan felmegy az agyvíz, olyan gyorsan le is csillapul. Tegnap felhúztam magam rajta, de ma már sz*** rá! :)

Ircsike 2009.11.14. 06:01:37

Par eve, amiota belekukkantottam az internet vilagaba megismerhettem ertekes, kincset ero embereket, de sajnos azt is kellett tapasztalnom, hogy rengeteg szellemi toprongy is tolong a vilaghalon. Ez utobbiak a "nevtelenseg" vedelme alatt irjak baromsagaikat, mocskolnak masokat......... Nagyon orulok, hogy mar azon a ponton vagy, hogy sz***ra!:-) Mindig csak azok szolnak be, akik irigyek, mert a masik dolgozik es sikereik vannak, mig nekik a beszolason kivul semmi nem jon ossze......... Az informacioaramlashoz kellenek ismertetok, reklamok. Anelkul nem tudjuk milyen lehetosegek kozul valaszthatunk, mik azok a jo dolgok, amiket elerhetunk. Ha valaki ezt a sivar szurkeallomanyaval nem fogja fel, akkor annak reszvetem es lesajnalom... Csakazertis szep hetveget Neked!:-)

M 2009.11.16. 17:05:26

Ircsike, sajnos ez van. de hát tudomásul veszem. Inkább csak sajnálom az ilyen embereket. Elég rossz lehet nekik. Ők a nap 24 órájában önmaguk társaságában kénytelenek lenni. :)
süti beállítások módosítása