Vadmacskák a Szaharában

A kép a Nat. Geo-ból van.

Ismeretlen Szahara
HOL: Wadi Matkandush, Szahara
FOTÓS: George Steinmetz
5000 éve, amikor még esõk áztatták a Szahara területét az itt lakók vadmacskákat örökítettek meg a Wadi Matkandush-ban.

El kellett egy kicsit szakadnom az itt és most-tól, mert napok óta, de talán hetek óta feszültnek érezem magam. El kellene mennem egy jó masszázsra. Persze, tudom én, hogy az egyre közeledõ tanfolyam zaklat leginkább. Milyen lesz, hogy lesz? Hogy állom meg a helyem? Teljesen tudom, hogy nagyon fontos, amit csinálok, és azt is, hogy nem igen tudnak ezekrõl mások többet mondani. És mégis…

De aztán elkezdek képeket nézegetni, mint ez is pl. 5000 éve a Szaharában vadmacskák. Gyönyörû. Errõl eszembe jut, hogy mennyire gyönyörû is ez a Föld. És az emberek meg milyen csodálatos lények. És ezt nem látjuk. Csak állandóan beszólogatunk egymásnak, számon kérünk, és megyünk össze-vissza, mint a kerge birkák. Hogy lesz belõlünk így ötezer év múlva is vadmacska?

De egyébként meg az van velem, hogy az iskolában csinálom a dolgom. A legfõbb kérdés a nyolcadikosok továbbtanulása. Ma is volt egy ember a Ped. Intézetbõl ebben a témában. Meg írtam az osztályfõnöki jellemzést a AJTP-ba készülõknek. Aztán jövök haza, ülök a gép elé. Még megvan a hoxás fórumom. Ajánlanám is mindenkinek, csak be kell hozzá lépni. A múltkori cikkem után van a beszélgetés: Az ideális testsúly tanulható.

Szerző: empszi  2009.11.24. 19:28 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr795913163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2009.11.25. 07:48:00

Drága M! Nem is tudod most mennyire aktuális volt számomra amondanivalód. Köszönet érte! :):)

Lazac 2009.11.25. 07:48:37

el is viszem magamhoz a lényegét, ha nem baj:):)

M 2009.11.25. 13:48:11

Drága Lazac, ez a szép ebben, hogy csak úgy irkálunk, oszt néha jól jön másnak is. :) Ölellek! M
süti beállítások módosítása