Spenótos

Nagyon gyorsan elmúlt ez a mai nap. Reggel kicsit korainak tûnt a kelés az óraátállítás után. De becsülettel csináltam a reggeli dolgaimat.

A saját óráim mellett a másodikban helyettesítettem. Délután kint voltam a kertben. Tavaly otthagytam a felmagzott spenótot, és most elég szépen kikelt. Kigyomláltam az ágyást. Segítettem a spenótnak azon a helyen „hont foglalni”. Most már az õ dolga, hogy szépen nõjön ott. Remélem, lesz egy jó kis spenóttelep. Végülis ez a növények természetes életmódja is, hogy elszórják a magjukat, aztán elfoglalnak magunknak egy darab földet. A petrezselyem is áttelelt a hó alatt, és nagyon szép a zöldje. A snidling szintén. Ezek az elsõ kerti sikereim.

Nagyon igyekszem beletanulni az ételfotózásba. Estére csináltam ezt a kis tésztasalátát. Ezt is lefényképeztem, hogy gyakoroljak. Egyébként ma találtam rá erre az oldalra. http://www.nosalty.hu/ Figyelemre méltónak látom így, elsõ ránézésre. S ráadásul az ételfotózásról is szó van benne.

A lilakáposztás tésztasaláta pedig a következõképpen készült: Volt tegnapról hagyományos módon készített lilakáposzta-saláta délrõl meg fõtt tészta. A káposztát a leve nélkül hozzákevertem a hideg fõtt tésztához. Oliva olajjal, citromlével, õrölt köménnyel ízesítettem. Nekem nagyon ízlett. (Más nem evett belõle. :) ) Többször elõfordul velem, hogy ilyen háromperces vacsorákat készítek. Én szeretem ezeket, s egy kis fantáziával több változata is elkészíthetõ ennek a tésztasalátának. Pl. lehet beletenni hajszálvékonyra vágott hagymát. De lehet majonézzel is ízesíteni. Kiváló tésztanapi étel.

Szerző: empszi  2010.03.29. 20:27 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr785913134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazac 2010.03.29. 21:20:14

Úgy megszoktam, hogy sokáig nem írtál...most meglepõdve láttam, hogy megint írsz :):) Jók a kaja fotóid :):)

M 2010.03.30. 07:16:04

Lazac!!!! Olyan jó, hogy itt jártál! Máris jól kezdõdik a napom!! :)))))

Lazac 2010.03.30. 08:03:30

Akkor majd jövök sûrûbben, jó? :):):):)
süti beállítások módosítása