Medvehagyma

Nem szép tõlem, hogy eddig nem foglalkoztam vele, pedig az egyik fõ lelõhelye a Mecsek. Ma a vásárcsarnokban vettem. Most kezdek recepteket keresgélni róla. Vacsorára csak egy kis salátát csináltam belõle. Összevágtam csíkokra meg klasszikus piros retket szeleteltem hozzá. Csak egy kis olívaolajjal, citrommal ízesítettem, és sajtot ettem hozzá. Mivel én a fokhagymát nagyon szeretem, így ezentúl a medvehagyma is elõkelõ helyen szerepel a kedvenceim között. Még van két csokorral. Remélem, holnap hozzájutok, hogy kísérletezgessek vele. Ma iskola után mentem be a városba, a csarnokban túráztam, aztán masszázs majd nadrágvásárlás a családfõnek. Nagyon gyorsan múlik az idõ mostanában. Egyszerûen nem értem. Még azért medvehagymázok egy kicsit. :)

Szerző: empszi  2010.03.30. 19:37 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr245913133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szellõlány 2010.03.30. 21:38:30

Tudok egy isteni medvehagyma leves receptet. Mondjuk nem épp diétás. :-) De isteni ;)

M 2010.03.31. 06:52:25

szellõlány, üdv nálam! :))) Nagyon érdekel a recept!!! Elárulod?

Lazac 2010.03.31. 08:20:43

Szeretem, mindnehogyan, de legjobban nyersen. Érdemes a leveleket lefagyasztani. Süthetsz vele medvehagymás pogácsát is :) Fõzeléknek olyan mint a spentót és nem is kell bele fokhagyma. Tejszínesen kitünõ leves van belõle, cipóba töltve csemege. :) Orfû felé ilyenkor medvehagyma szõnyegek vannak :)

szellõlány 2010.03.31. 08:25:27

Nem lesz túl szakszerû, de: (és nem állítom, hoyg ezt tavaly ilyentájt nem osztottam meg veled, egyébként... :-) szalonnát pirítunk egy lábosban. A zsírját felöntjük vízzel, bele a felcsíkozott medvehagymát (csalóka, mert jó sok belefér :-) ). sok sót és cukrot teszünk hozzá (sokat! rengeteget felvesz). Amíg fõ, keménytojást fõzünk. Ha a leves megfõtt, jöhet bele a tejföl. A tányérba a megpirított szalonnával és a feldarabolt fõttojással tálaljuk. Legalábbis mi. A ronda és finom tipikus esete. :)

M 2010.04.01. 07:01:41

szellõlány, köszönöm, jól hangzik, ki fogom próbálni a következõ adag medvehagymámmal, mert ez már elfogyott. :) Állítólag még egy hónapig lesz medvehagyma. Igaz ez?

molnáreszter 2010.04.06. 20:27:09

kati vagyok igaz még egy hónapig van medvehagyma,de vigyázni kell mer most már bujik a gyöngyvirág és nagyon hasonlóak és van itt egerágon is.

M 2010.04.07. 13:33:22

Szia Kati!! Nem mondod? ! És merre van? Tudom, hogy nagyon hasonlít a gyöngyvirágra, és tényleg vigyázni kell, mert az meg mérgezõ. (Nagyon örülök ám, hogy írtál! :) )
süti beállítások módosítása