Zarándokok

Tegnap délelõtt az iskola udvarán fogaduk a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diákjait és tanárait, akik részt vesznek a Csíksomlyóra tartó staféta-zarándokalton.

Már évek óta Egerág az egyik megálló ezen az úton. Ilyenkor nálunk pihennek a gimnazisták, zsíroskenyeret, teát, aprósüteményt adunk a vendégeknek.

Be kell vallanom, hogy én elfogult vagyok a NL Gimnáziummal szemben. A családunk férfitagjai mind itt végeztek, apósom, a férjem, a fiaim (meg még távolabb rokonok is). A tanítványaim legjobbjai közül is a legtöbb itt folytatja a tanulmányait. Az idén is a két legjobb gyerek az osztályomból itt tanul tovább. Az egyik szóbeli felvételi mentességgel került be az elõkészítõn nyújtott teljesítménye alapján, a másik pedig elsõ helyen jutott be a választott osztályba (azaz, az odajelentkezõk közül az "én" kislányomnak volt a legtöbb pontja.) Nagyon büszke vagyok rájuk.

Egyébként öten mennek gimnáziumba a 18 gyerekembõl Ez szerintem nagyon jó egy ilyen hátrányos helyzetû terület körzeti iskolájától. Emellett még jó néhányan erõs szakközépiskolába pályztak, s néhányan szakiskolába. Végleges eredménye még csak négy gimnazistámnak van, akik már kaptak értesítést a felvéteükrõl.

Szerző: empszi  2010.04.18. 13:58 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr145913117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása