Cikk a tegnapi Új Dunántúli Naplóban

Ahogy mondtam, tegnap megjelnt a cikk az Új DN-ben. A jobb olvashatóság kedvéért idemásolom a szövegét.

Fogyás - a tudat erejével

FIZIOCENTRUM A tartós siker titka: mozgás, étrend- és életmódváltás

A közelmúltban megnyílt pécsi FIZIOCENTRUM az akár otthon is végzett gyógytorna mellett többféle úttörõ terápiával segítheti gyógyulásunkat, egészségünk megõrzését. Ezek közé tartozik az ideális testsúly elérését szolgáló pszichowellness-program, amely a fogyni vágyóknak a szükséges életmódváltáshoz nyújt segítõ kezet.

A túlsúly tünet. Annak a tünete, hogy jóllétünk nincs a kellõ szinten. Ez ugyanis gondolkodásunk, viselkedésünk, önismeretünk, önbecsülésünk, külsõ-belsõ harmóniánk következménye. Egyik fontos eleme, az ideális testsúly ugyancsak szokásainkból, pszichés állapotunkból következik, és tudatosan, módszeresen kialakítható.

Bányai Gyöngyi, a Fogyókúra helyett pszichowellness címû sikerkönyv szerzõje e kifejezésen a gondolkodásunkból fakadó jóllétünket érti – és ennek eléréséhez nyújt egyénre szabott terápiát, mondhatjuk, segítõ kezet a FIZIOCENTRUM szakértõ csapatának tagjaként.

A három hónapos program arra a felismerésre épül, hogy az ideális testsúly nem pusztán az elfogyasztott kalóriákban keresendõ. Hiszen a zsír például a test védelmi része is. Nagymértékû lerakódásának egyik oka a stressz, így a fogyás felé vezetõ út elsõ lépései közé tartozik a tökéletes ellazulás, amely elérhetõ magas minõségû wellness-szolgáltatásokkal, relaxációs gyakorlatokkal, masszázzsal, azzal, hogy helyreállítjuk az optimális kapcsolatot saját testünkkel.

Otthoni „gyakorlással” ez nem biztos, hogy sikerül – a heti két találkozás a FIZIOCENTRUM szakembereivel ennek elsajátítását támogatja, és a gyógytornász személyre szabott mozgásprogramjával karöltve tartós sikert garantál.

Fontos persze a minõségi alapanyagokból elkészített, tudatosan társított, és ha lehet, az évszaknak megfelelõ ételek fogyasztása, naponta háromszor, azonos idõben.

A már sokak által ismert NLP (neuro-lingvisztikus programozás) önfejlesztõ, stresszoldó, konfliktuskezelõ módszere segít rossz szokásaink, viselkedésformáink felismerésében, kedvezõvé alakításában. Az NLP a változás mûvészete: eszközeivel könnyed és elegáns módon érhetõ el többek között ideális testsúlyunk is.

A pszichowellness mellett a FIZIOCENTRUM különféle gyógymasszázsokkal, szakszerû gyógytornával, az elsõsorban ödémás panaszok kezelésére kifejlesztett Földi-féle komplex nyirokterápiával – illetve ezeket mindig megelõzõ teljes körû, ingyenes állapotfelméréssel várja a gyógyulásuk, vagy egészségük megõrzése érdekében hozzá fordulókat.

Szerző: empszi  2010.05.26. 16:02 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr165913086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oximoron 2010.05.27. 02:25:06

most mar aztan igazan megirhatnad, mi az az NLP... :)

katabetti 2010.05.28. 21:33:33

Kukk,nálad jártam.Te,én nagyon nehezen bírom a diétát.Alig várom,hogy teherbe essek és vége legyen.
süti beállítások módosítása