Levegõlények

Eddig csak egy fényképezõgépet szerettem volna. Most, hogy már ez van, elkezdtem vágyni egy JÓ fényképezõre. De ennek úgy sincs értelme, amíg rá nem szánom az idõt is a technika mellé. Tehát még nem kell. Addig itt nálam csak emlékképek, az életem néha kissé homályos pillanatai láthatók. Aki jó képeket akar látni, az látogasson el SA blogjára http://blogocska.blogol.hu/?fav . Szóval ma ez a helikopter szórakoztatott délelõtt. Itt "parasztkodott" (mezõgazdasági munkát végzett) a közelben. Tegnap meg gólyákat láttam Szõkéden a reménytelenül szürke idõben a remény madarait. Már szép is lett az idõ, s a gépmadár (vagy géprovar?) már napfényben röpködött. Mi nem vagyunk ugyan érintve a nagy vizek által, de vannak sokan, akikért fohászkodhatunk. Nekik kérjük a lágy napsugarat és a szárító szellõt.

Szerző: empszi  2010.06.05. 14:20 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr595913079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2010.06.05. 14:57:56

2009.ben egy fotópályázaton nyertem egy tûkûrreflexes Pentaxot. Addig egy Fuifilm kompakttal fényképeztem. A nyertes kép ( http://blogol.hu/pikz/blogocska/00000000000fffDSCF4425.jpg ) úgy készült, hogy miután órákig derékig érõ vízben vártam a gémekre, hogy lekaphassam õket, hogy nem sikerült a felvétel, bánatomban egy vadszõlõ levelet tettem az objektív elé, ne is lássam a kis szappanos doboz gépemet. Ahogy letettem, elsült. Régen Szmenám volt, még megvan, rajta az 1P20K ár, amennyiért Moszkvában vettem kettõt is. Aztán Kijevben egy Zenitet, ami már cserélhetõ objektíves. Az NDK megszûnésekor féláron adták a kifutó made in GDR feliratú Praktikákat a tök ugyanolyan Germany-sokkal szemben. Aztán a digitális korszak visszavetett a Szmena szintjére, mert már egy sorozat film, papír, vegyszer árán megvolt maga a gép. Tkp. a Pentaxot is legtöbbször úgy használom, mint egy kompakt gépet, és a kompakt gépre is barkácsoltam elõtéteket, szûrõket. Nagy elõny a digitális kompaktoknál, hogy a kijelzõje azt jelzi, amit a tükörreflexes keresõje, így látom az elõtét hatását. A Pentaxon viszont nincs LCD-és kijelzõn lehetõség kersõzni, csak a keresõlukon, és nem vesz fel filmet, stb. Viszont a Zenit-Praktika korszak tartozékait rá tudom szerelni. Rá tudnám, ha nem sajnálnám, hogy poros lesz, ha leveszem az objektívet. Marad tehát a barkács, mint a kompakt digitálisnál. Makroelõtét írásvetítõ lencsébõl, meg ilyenek, amit bármelyik gépre rá lehet szerelni, a legolcsóbbra is. Sõt azok eleve beépített makróval vannak, még én nekiállhatok csavarozni, és addik elszökik a téma.... :D:D

M 2010.06.05. 15:41:54

No, látod! Mondom, én hogy a technika csak az egyik..., a másik az idõ... :)
süti beállítások módosítása