Évközi 12. vasárnap

Ma én álltam HI helyén. Igyekeztem megfelelni a feladatnak. Már sok helyzetben beszéltem az egerágiaknak, de ilyenben még nem. Egy ideje igyekszem figyelni az áramlásra. Ahogy Gy. mondta "laza fókuszba" veszem a dolgokat. Érdekes helyzetek alakulnak így. Rugalmas keménység most ez jutott eszembe. Aztán az, hogy van-e ilyen. De van, hát. Pl. az acél is ilyen. Az áramlás. Ez érdekel mostanában. Engedni az áramlásnak. És engedni, hogy megformálódjanak a szavak bennem. Írásban már figyelem ezt egy ideje. De szóban is jó. Pedig nehéz a szavakkal bánni. Vagyis úgy bánni velük, hogy nagyjából azt jelentsék, amit szeretnénk mondani. Mert a szavak a térképben nyerik el értelmüket. Ahogy a kiserceg rókája is mondja, a szavak csak félreértések forrásai. De mégis. Mégis kellenek szavak. De cselekedetek nélkül semmit sem érnek. A szakvak totális inflációját éljük. És mégis kellenek.

Szerző: empszi  2010.06.20. 18:30 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr25913064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2010.06.20. 18:48:18

És milyen a visszhangja? Tetszett a falubelieknek? Gondolom a homiliát mondtad Imre atya helyett a mai szentmisén. Olyan rejtelmesen írtad, mint egy ír ballada Arany János átültetésében. Bár azokban gyilkolnak, Te meg gondolom, az életrõl beszéltél, nem a halálról. :D:D:D:D

M 2010.06.20. 19:12:10

Mindegy hogy írjuk. A szavak úgyis azt jelenik az emberek számára, amit õk gondolnak róla. Aztán, ha túl sok szót írunk, úgysem ugyanazt jelenti mindenkinél. És így jön, amit a róka mondott. Mert vannak szavak, amik vagy semmit nem jelentenek sokaknál vagy egészen mást, mint nálam. Magyarázkodni meg nem akarok. Egyébként általában tetszik az embereknek, amikor nyilvánosan beszélek. De az is lehet, hogy csak az mond véleményt a szemembe, akinek tetszett. :)

SA 2010.06.20. 19:25:47

Válaszkommented szép és bölcs. Az elsõ bekezdés filozofikus szemiotikus, a második meg logikus. Csakhogy azért Te a környéketeken elismert tekintély vagy, ha azt mondják, tetszett alami veled kapcsolatban, az nem üres szó. Elég sok ismerõsöm van felétek, hogy ezt tudjam.

2010.06.21. 17:49:32

Büszke vagyok rád hogy ilyen helyen is beszéltél , és igaza van a Kis herceg rókájának...de a szavak fontosak csak az érti félre aki nem figyel ember társára, mert minden fontos amit mond az ember . S mert az emberek elfelejtik hogy Isten alkotta õket. Ágnes

M 2010.06.21. 20:36:00

Ágnes, köszönöm.
süti beállítások módosítása