Doktorka

Ez a -ka itt nem kicsinyítõképzõ, hanem a szeretetemet fejezi ki. Bogit ma avatták doktorrá a PTE AOK-n. Szinte hihetetlen, de nagyon szép.

A tegnapi nap után, amikor is a bajai túra és az éjfélt jóval túlhaladó beszélgetés után a doktoravatásról hazaérve délután úgy éreztem, egy kicsit pihenek, olvasok. Kb. a második sor után elaludtam, és az elõbb ébredtem, már amennyire most ébren vagyok. Amikor kinyitottam a szemem azt sem tudtam, hogy hol vagyok, milyen napszak van. Azt éreztem, hogy nappali ruha van rajtam, aztán érzékeltem, hogy meccs hangjai szûrõdnek be a szobába. De hát akkor is meccs volt, amikor elaludtam, csak akkor még sütött a nap, most meg korom sötét volt. Akkor az argentinok játszottak.

Nem szoktam focit nézni - bevallom. Bár a mi tévénkben nagyon sokszor ilyen mûsor van. De most azért az argentinoknak drukkoltam. Csak Maradona miatt. És miatta is csak azért, mert az volt az egyik fõ szenzáció a napokban, hogy mennyire kimutatja a szeretetét a játékosai iránt. Ez tetszett. És ez is azért, mert nagyon zavar, hogy a manapság azonnal pattan a "ferdehajlam" vádja, ha valaki megengedi magának, hogy fizikai érintéssel is kinyilvánítsa a szeretetét. egy azonos nemû vgy egy gyerek iránt. És ebben a helyzetben jó volt olvasni Maradona szavait, hogy attól õ még a nõket szereti, hogy megöleli a játékosait. És ha gyerekek edzõje lenne, akkor meg azt nyilatkozhatta volna nyilván, hogy nem pedofil. Mert ez nagyon durva ám, hogy amikor odaszalad hozzám egy kisgyerek, hogy megöleljen az iskolában (és ez egy általános iskolában azért elõfordul), akkor arra kell gondolnom, hogy ha így halad a világ, ahogy most állunk, akkor el kellene lököm a gyereket magamtól, ha nem akarok vád alá kerülni. Meg a gyerekeim az osztálykiránduláson - ha csak félig komolyan is -, de azon élcelõdtek velem, hogy miért akarom én, hogy az egynemûek aludjanak egy szobában. Ez azért bedeg dolog, hogy létezik ilyen tendencia, hogy ilyen egysíkúra igyekezzen redukálni az emberi kapcsolatokat. Jó, lehet, hogy eltúlzom magamban ezt a dolgot, meg most nem is vagyok ébren egészen - legyen ez mentségemre, de amikor napokig az volt az egyik hír a focivébé kapcsán, hogy Maradona mégis a nõket szereti, ez jutott eszembe, és azóta szerettem volna, ha az argentinok nyernek. Teljesen sporttudományi alapon. :)

És igen, nagyon szeretem Bogit és az egész családját. És még sok másik embert is. És ki is szoktam mutatni az érzlemeimet, meg is ölelgetiemaz embereket. Nõket, pasikat, fiatalabbakat, örögebbeket is. És amikor a macskám (fiatal kandúr) hazajön, akkor odatorleszkedik az öröeg kankutyához, mert õk egy csapat, és örülnek egymás társaságának. Az élõleények márcsak ilyenek, hogy vannak érezelmeik a szaporodási ösztönön túl is (még az állatoknak is,!). (Még akkor is, így van ez, ha van néhány szerencsétlen, aki ezt nem érti. De hátha egyszer õk is meggyógyulnak.)

Szerző: empszi  2010.07.03. 23:05 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr375913050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2010.07.04. 05:36:43

M mostanában érdekes dolgokat írsz, pontosabban érdekesen....és igen ez az ölelõs-érintõs dolog ..nekem is sokat számít, de leszoktattak róla.. az, hogy minden mozdulat mögött hátsó szándékot vélnek nagyon rossz, régen miért nem féltek tõle az emberek?

SA 2010.07.04. 09:46:10

"vannak érezelmeik a szaporodási ösztönön túl is " - valóban, bár erre a szintre lassan az emberek se jutnak el. :( Jõ az a tükrözõdõs kép. Triptichon..

M 2010.07.04. 21:33:14

skyppy, lehet, hogy hasonló dolgok foglalkoztatnak? :)) SA, nehéz dolgok ezek.

skyppy 2010.07.04. 21:45:25

M igen....nagyon úgy érzem.....
süti beállítások módosítása