Tiszta, hûvös

Valójában egy szúnyognak kellene a képen lennie, de szúnyogot nem tudok fényképezni. Meg azért mégis csak jobb, hogy ez van itt, mert az van ráírva, hogy tiszta, hûvös olaj. Meg jegesmedve is van rajta. Ez mégiscsak jobb, mint a szúnyog. Akárhogy vigyázunk minidig akad egy-kettõ belõlük éjszakára. Lehet, hogy tényleg felmegyek a padlásra, és keresek régi függönyt, s csinálok belõle trópusi baldachint, ahogy az öcsém javasolta délután, amikor neki is a panaszkodtam ezekre a minivámpírokra. De ez a vietnámi balzsam jó. Igaz, ez kínai balzsam, Sanghajban készült. Csak gyerekkoromban vietnámi balzsam volt hasonló, de azon egy sárga ötágú csillag volt. Ezt - vagyis egy ilyent - az egyik patikában adták ajándékba a múltkor. Az már elfogyott, s vettem újat 30 forintért, mert egész jónak ítéltem a csípésekre. (Meg különben is esemény valami használhatót venni 30 forintért. ) Éjjel, amikor felébredek, hogy már megint megtalált egy vadbarom, már keresem is félálomban a kis tégelyt. Úgy egyébként meg ma nem sok minden történt. Délelõtt fodrásznál voltam. R. nagyon ügyes. Nem azért megyek, hogy frizurát csináljon, csak hathetente levágja a hajam, de ezt úgy tudja csinálni, hogy magam is elboldogulok vele. És ez nekem fontos. Nincs türelmem a hosszadalmas szépítkezésekhez. Ez így mindig megbízhatóan fél óra. Pontosan idõre megyek, és el is készülök mindig 30 perc alatt. Ez ma jól jött, mert a fiúkkal voltam, akik ez idõ alatt kiválasztották a sövénynyírót, aminek megvásárlása már nagyon aktuális volt. Szóval van egy vadonatúj sövénynyírónk is mától. :)

Úgy érezem, hogy szeretnék komolyakat írni pszichowellness témában, de valahogy nem áll össze a szöveg a fejemben. Csak úgy kavarognak bennem az érzések, a gondolatok, mint a színes köd, de valahogy nem akarnak szöveggé formálódni. Akkor lesz szöveg, ha valahogy bele tudom magam húzni ebbe a kavargó színes ködbe. De talán a hûvös és a zöldtea hiányzik. Majd koncentrálok a jegesmedvékre holnap, és fõzök egy zöldteát.

Szerző: empszi  2010.08.02. 21:24 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr65913015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2010.08.03. 17:52:55

:D:D: Hát, én inkább a szúnyogot választanám, mint a jedesmegvét! A szúgyot egy csepp vérrel beéri, a medve felfalna egészen! :D:D:D Szunyoghálótok nincs az ablakon? Meg van valami konnektorbadugós szúnyogriasztó, de mi már rég nem használjuk, beszunyoghálóztam minden szobában egy ablakot.

M 2010.08.03. 21:23:22

Minden helyiségen van szúnyoghálós ablak. Fogalmam sincs, hogy hol jönnek be. Már arra gondoltam, hogy a ruhánkon hordjuk be õket vagy ajtónyitáskor jönnek. Több ötletem nincs. Egyébként az a bedughatós riasztó országos hiánycikk.

SA 2010.08.03. 21:34:21

Az ajtón. a mi házunk lbirintus, eltévednek a szúnyogok a szobákig, de nálatok egyszerûbb a ház szerkezete, jobban kiigazodnak. :D:D:D Nekem van kirándulásokra egy szunyogriasztó csodaszerem. Rozmarinlevelet áztatok napraforgóolajba ûgy egy hónapig., aztán leszúröm és a veszélyeztetett testfelületre kenem. 3 dl bõven elég az egész családnak egy évre. Mivel az illóolaj riasztja a szúnyogot, lehet kapni rozmaring aromát herbáriábann, abbl olyan 30 csepp egy deci olajba, és kész.
süti beállítások módosítása