Rozmaringos padlizsán

Ha jól vagyok, akkor fõzök. Ha fõzök, akkor jól vagyok. Ez egy francia recept volt, amit kipróbáltam. Egy kicsit merész, egy kicsit korrigáltam is rajta (ezt hallanák a franciák! :) ), de nagyon finom lett. Majd lehet, hogy a fõzõs blogban leírom. Az epres dombágyást is folytattuk, de nem lett kész. Holnap nehéz napom lesz. Lesz egy randi. Minden lehet. Ez a tipikusan "legyen meg a Te akaratod" helyzet. Az élet változás. És szentül hiszem, hogy ha meg is tudjuk ezt engedni, akkor belesimulhatunk az áramlásba. Életem elsõ 25 évében felnõtt lettem. Aztán családanya. Felneveltük a gyerekeket. Véget ért a "reprodukciós szakasz", a fajfenntartás. Most valami új jön. Valami más. Felfedezni azt, ami van. Rácsodálkozni a világra. Új szemmel. Érett szemmel, élettapasztalatokkal. És nem utolsó sorban belsõ utazással. Én sem tudom pontosan, hogy hogyan de valami egészen új kezdõdik. Mint a második ifjúkor? Valami újnak indulunk neki, mint 25 éve. De most nem gyerekeket fogok szülni és nem házat építünk. Megszüljük önmagunkat. Egymásnak is. Érdemes leltárt csinálni. Milyen erõforrásaink vannak. Mi az, ami vonz. Hogy lehet azt úgy csinálni, hogy szebb legyen tõle a világ. Igen, aggódhatnánk a mindennapi kenyérért is. De ezt vegyük adottnak, ha már kérjük, higgyük el, hogy meg is kapjuk. Minden ember megismételhetetlen csoda. Felfedezendõ. Azt gondolom, hogy nem az a bátor, aki nem fél, hanem, aki nem rinyál. Néha nagyon furcsa dolgokból jöhet ki egészen jó végeredmény. Mint a rozmaringos, mézes, fokhagymás padlizsánból. Csak egy kis citromot tettem hozzá utólag, ami nem szerelt a receptben, és egészen különlegesen jó lett. Egy csepp citrom utólag. A saját íz, amitõl még a legfurcsább kombináció is összesimulhat. Azért holnap délelõtt mondjatok értünk egy fohászt, indulunk, Jézus, segíts!

Szerző: empszi  2010.08.10. 20:13 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://empszi.blog.hu/api/trackback/id/tr515913006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SA 2010.08.10. 20:38:40

Hát, igen, te frankofilok vagytok, megeszitek a rozmaringot. Én nem tudnám, már próbáltam, nem megy. (A csiga se :D:D:D ) Érdekes, amit írsz, hogy olyan határozott határvonalak lennének az életben. Nekünk elfolynak az ilyen határaink, egy szakasz az egész, fokozatosan változik. Igaz, nekünk még kisebb gyermekeink vannak. Azért a ma esti imádságomba megint beveszlek!

M 2010.08.11. 20:41:47

Nem ettem meg a rozmaringot, csak együtt sült a padlizsánnal., és megízesítette egy kicsit. Egyébként megkóstoltam a csigát. Semmi különös. Olyasmire emlékszem, mint a zúza. Meg arra, hogy kár belém az ilyen. Ennyi pénzért már valami jót is lehetne enni. A szósz finom, amit hozzá adtak. De ha a rák és a csiga között kell választani, akkor már inkább a csiga. No, az élõ kagylót, azt nem enném meg.

SA 2010.08.11. 21:00:54

Nem is vagy akkor frankofil. Csak hozzámentél egy franciatanárhoz, aki már nem is franciatanár. Bár az a nép, aminek a nyelvét most tanítja sokkal különösebb dolgokat is megeszik, mint a franciák. :D:D:D

amerika24 2010.08.11. 22:34:42

...véget ért a fajfentartás :)...ilyen szavakkal...:)...ez tetszik...:) ...a rozmaring nekem sem jön be, elõhozza az esküvõk illatát...olyan mint egy kitûzõ...:)...maradjon a hajtókán...:) ...a padlizsánt viszont szeretem... ...egy új variációt próbáltunk ki az idén, s már párszor megismételtük... ...padlizsán karika, fûszerezve...rá paradicsom karika, és végül egy kis mozarella vagy parmezán...grillen sütve... ...nagyon finom...:)merem ajánlani...

SA 2010.08.12. 21:41:30

EZ a véget ért a fajfenntartás szöveg tényleg érdekes. Olyan etológiai. :D:D:D Egyébként nem ér véget, mert az unokanevelés is része. Meg a felnõtt gyermekek támogatása is. De azért éreem, csak még nem érzem át, olyan picik a gyerekeim.
süti beállítások módosítása